avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie,parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie,parchet

buna
am fost chemat la parchet de catre procuror la prezentare material,a zis ca trimite in judecata,am semnat ce a trebuit sa semnez......
iarasi sunt chemat de procuror...oare de ce? eu am asteptat citatia de la judecatorie...
Ori s-au mai administrat probe noi, ori cel mai probabil vrea sa schimbe incadrarea initiala pe care procurorul este obligat sa v-o aduca la cunostinta.

Oricum este bine sa va prezentati insotita de avocatul ales, in caz contra va vor desemna unul din oficiu daca pedeapsa prevazuta de lege este mai mare de 4 ani.
si se intampla daca nu ma duc....ca e 350 de km de la mine...

art 215 alin 1,2,3 am recunoscut fapta....
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Este in interesul dvstra sa va duceti,exista situatii in care se poate schimba incadrarea juridica a faptei si este nevoie de o noua prezentare a materialului de urmarire penala.
Prezentarea materialului de urmărire penală este o instituţie care se înscrie între garanţiile asigurării dreptului de apărare al inculpatului în faza de urmărire penală,de aceea este si plasată la sfârşitul urmăririi penale, când organul de urmărire consideră că au fost administrate toate probele care susţin învinuirea.
Cu ocazia prezentării materialului de urmărire penală dvstra veti lua obligatoriu şi nemijlocit contact cu dosarul,veti avea timp sa-l studiati, vi se va prezenta întregul material probator şi în consecinţă veti stii cum sa va construti apărarea , in acelasi timp veti aprecia dacă mai este necesar administrarea altor probe în cauză.Nu tratati cu superficialitate situatia,indicat este sa fiti insotit de un avocat.
Cele aratate cu elocventa de distinsii d-ni colegi de forum sunt in masura sa va lamureasca asupra unor situatii posibile.
Concret , fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului , putem doar presupune .
Recomandabil , in functie de acuzatii , de situatia dvs financiara si procesuala , ar fi sa va prezentati asistat de avocat pentru a minimaliza , in masura in care se poate , consecintele juridice ale faptei/faptelor.
Faptele sunt grave , vazand ulterior incadrarea juridica aratatat de dvs. si este recomandabil sa mergeti , indiferent de situatie si de sistanta , dar insotit de avocat ales.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie la procuror !!! apascaloaie apascaloaie Sunt cercetat intr-un dosar pt inselaciune cu un prejudiciu mic (300 ron) si achitat in acelasi timp. S-a intamplat din cauza unei neintelegeri in stabilirea ... (vezi toată discuția)
Proces penal dupa 5 ani frostyrca frostyrca De ce dureaza atat inceperea unui proces pentru trafic de droguri , pe scurt acum 5 ani am fost arestat si am dat declaratii la parchet din cauza unui prieten ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals kaspersci kaspersci Am falsificat 5 certificate de motociclu pentru diferite scutere , am recunoscut fapta sunt la prima abatere si mai am si o amenda administrativa neplatita , ... (vezi toată discuția)