Buna ziua. Sunt Nicu Ionescu, am un baiat de 18 ani si am divortat in urma cu 2 ani. In urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie. In urma hotararii de plata a pensiei alimentare, mama copilului a platit pensia alimentara o singura luna deoarece baiatul a implinit in acea luna varsta de 18 ani. Intrucat “la mijloc” era o casa in vanzare, un credit al carei titular eram eu, precum si din alte motive subiective, nu am cerut imediat continuarea pensiei alimentare si s-a ajuns in situatia ca timp de 7-8 luni copilul sa nu mai beneficieze de niciun ajutor din partea mamei. In momentul de fata doresc sa stiu daca pot cere (si cu sanse de reusita) pensia alimentara din momentul in care aceasta s-a oprit, precum si cat timp dureaza (cu aproximatie) acest demers. Cu speranta ca nu am fost prea complicat in exprimare, va multumesc anticipat, astept un raspuns, eventual si un nr de telefon in vederea unei colaborari. Cu respect, Nicu Ionescu.
Nu cred ca sunteti in aceasta situatie "(2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată și pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului" pt a cere pensie retroactiv. Pala se va face cu data introducerii cererii.
Cererea de chemare in judecata va fi semnata si depusa de fiu, acum fiind major, el e indreptatit sa ceara pensie mamei sale. I se cuvine pensie pana la max 26 de ani daca e elev sau student si nu se intretine prin munca
Pensie copil major
jully3tt3
Buna ziua!
Am platit unui copil din afara casatoriei pensie alimentara pana la 18 ani asa cum era in hotararea judecatoreasca. Acum copilul are 19 ani si e in ... (vezi toată discuția)
Divort fara minor.
Adryanus
Buna ma numesc Adrian si sunt elev in cls X , parintii mei divorteaza pe cale judecatoreasca si primul proces este pe data de 11 sep. 2012 , iar eu pe data de ... (vezi toată discuția)