avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita poate afecta bunul sotiei?
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita poate afecta bunul sotiei?

Sa presupunem ca fostul sot ajunge la concluzia ca va fi executat silit cat de curand pentru ca nu plateste pensia de intretinere si trece apartamentul pe numele fiicei lui din actuala casatorie. Fiica implineste un an luna aceasta. El este casatorit de maxim doi ani si nu stiu daca apartamentul in care sta cu sotia este si pe numele lui dar presupun ca nu. Daca va fi executat silit in aceasta situatie, va fi afectat apartamentul sotiei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 22:42, 8 Iulie 2012
Executarea silita urmareste doar bunurile proprii ale debitorului.
Livica a scris:

si trece apartamentul pe numele fiicei lui din actuala casatorie.

Daca presupunerea dvs se materializeaza,si posibilulviitor debitor isia suma responsabilitatea sa invoce fictiv staea de insolvabilitate prin instrainarea bunului dedus executari,creditorul poate desfasura demersuri prin care sa revoce contractul de vanzare-cumparare imobil

E bine daca exista si posibilitatea asta, dar nu o sa aiba curajul sa renunte la apartament, acum cand a vazut cat '' deranj'' i-au facut deja primii doi copii, pentru ca au insistat sa-si ceara drepturile. El stie ca oricand poate ajunge in aceeasi situatie cu cel din a doua casatorie.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - debitor decedat popescu948 popescu948 Cum se procedeaza in cazul in care debitorul intr-un dosar de executare silita a decedat ; nu are mostenitori si nici proprietati pe numele lui (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu somatie de executare silita gabriela1981 gabriela1981 Buna ziua, Ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarea intrebare:care sunt consecintele in cazul in care exista o somatie pe un apartament si nu sechestru, iar ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua Am si eu o intrebare :Sora mea are un credit la Banca (nevoi personale ) acum are o problema si nu a mai achitat de 7 luni .Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)