avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - debitor decedat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - debitor decedat

Cum se procedeaza in cazul in care debitorul intr-un dosar de executare silita a decedat ; nu are mostenitori si nici proprietati pe numele lui
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:10, 18 Mai 2018
Daca debitorul dedus executarii,nu are nici mostenitori nici bunuri in evidenta,,executorul judecatoresc va incheia document prin care va informa oficial creditorul situatia de insolvabilitate respectiv imposibilitatea executarii titlului executoriu si nerecuperarea debitului
multumesc mult ! el a avut o casa pe care a donat-o inainte de accesarea creditului, fiicei fratelui sau (decedat) ; la cadastru si la primarie figureaza fiica fratelui sau care a primit donatia; intrebarea este daca ea poate fi afectata in vreun fel?
Dacă există un moștenitor se va executa partea cu ce a moștenit.
Dacă nu are moștenitori preia statul si va executa la fel.
Donația poate fi revocată în anumite condiții la cererea creditorului, dacă a rămas creanță neachitată după moartea debitorului.

Dar dacă creditul l-a accesat după procesarea actelor de donație, nu există motive temeinice de a cere revocarea donației.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita CRISdas CRISdas fratele meu a luat mai multe credite pe firma la care a fost asociat unic, intre timp el a decedat... in dosarul de executare figureaza firma, fratele meu si ... (vezi toată discuția)
Executarea silita poate afecta bunul sotiei? Livica Livica Sa presupunem ca fostul sot ajunge la concluzia ca va fi executat silit cat de curand pentru ca nu plateste pensia de intretinere si trece apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Datorii in canada, proprietate in romania Maria_Alexandra Maria_Alexandra Buna seara si la multi ani! Sotul meu are o matusa care, impreuna cu sotul ei (decedat de cativa ani), a donat cu uzufruct viager apartamentul fiicei lor ... (vezi toată discuția)