avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Luarea in administrare a unui teren de catre Primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Luarea in administrare a unui teren de catre Primarie

Buna ziua,
Un teren pe care nu exista acte de proprietate, este al nimanui. Primaria pe raza careia se afla terenul intentioneaza sa al ia in administrare. Doreste obtinerea ordinului prefectului pe aceasta suprafata.
Intrebearea este: Conform carei legi are dreptul sa al ia in administrare si care sunt pasii legali.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:33, 9 Iulie 2012
In cazul pe care-l expuneti(terenul apartine unitatii administrativ teritoriale pe care o reprezentati) nu este nevoie de ordin al prefectului.
Trebuie sa va adresati notarului public cu o cerere (din partea reprezentantului unitatii adm teritoriale -primar) pentru a obtine certificatul de vacanta succesorala :

conform legii notarilor publici si a activitatii notariale 36/1995 republicata in M.Of 732/18.10.2011:
"Art. 82
În lipsa moştenitorilor legali sau testamentari, la cererea reprezentantului statului, notarul public constată că succesiunea este vacantă, eliberând certificat de vacanţă succesorală, după expirarea termenului legal de acceptare a succesiunii."

si conform codului civil:
Art 553
(2)Moştenirile vacante se constată prin certificat de vacanţă succesorală şi intră în domeniul privat al comunei, oraşului sau municipiului, după caz, fără înscriere în cartea funciară. Imobilele cu privire la care s-a renunţat la dreptul de proprietate conform art. 562 alin. (2) se dobândesc, fără înscriere în cartea funciară, de comună, oraş sau municipiu, după caz, şi intră în domeniul privat al acestora prin hotărârea consiliului local.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenirea vacantã potrivit noii legislaþii civile vs. legea 18/1991 a fondului funciar medina medina Potrivit art. 26 din Legea nr. 18/1991 a fondului funciar \"Terenurile situate in intravilanul localitatilor, ramase la dispozitia autoritatilor administratiei ... (vezi toată discuția)
Proprietate primarie sau nu leusan leusan Subiectu leste un teren al carui proprietar a decedat de peste 30 de ani. La data decesului lui Popescu , acesta a fost inmormantat de catre primarie nu a ... (vezi toată discuția)
Teren mirustefi mirustefi Buna ziua, Am un teren expropriat si urmaza sa mi se ofere un teren in echivalent pe alt amplasament. Mi s-a oferit o parcela care este prost situata si eu ... (vezi toată discuția)