Buna ziua. Am si eu o problema, si deci o intrebare la dumneavoastra (daca ma puteti ajuta).
Lucrez in Compartimentul de Protectia Muncii din 2003. Am facut 2 cursuri de securitatea muncii, unul de 80 ore si unul de 180 si urmeaza sa fac cursul postuniversitar de evaluator.Sunt incadrata cu studii postliceale (tehnice). Am terminat facultatea in iulie - studii economice, iar acum sunt inscrisa la un master de Managementul Organizational al Resurselor Umane.
In Normele Metodologice din 11 octombrie 2006 de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006 scrie ca Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior sunt:
a)studii superioare tehnice;
b)curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c)curs postuniversitar de evaluare a riscurilor cu o durată de cel puţin 180 de ore.
Intrebarea mea este: Nu se poate face nimic in privinta studiilor tehnice superioare, atat timp cat nu am functie de conducere Serviciu Prevenire si Protectie ci inspector protectia muncii nivel postliceal? Nu se poate face cerere la Minister pentru a putea fi trecuta la salarizare pe studii superioare? (daca sunt economice si nu tehnice). Chiar suntem legati de maine si de picioare, atat timp cat lucram de atatia ani in domeniu, avem cursuri in domeniu si totusi sa nu putem avansa din cauza simplului fapt ca avem studii economice si nu tehnice? De ce este facuta legea neaparat pentru studii tehnice, atat timp cat nu lucram in constructii etc. Chiar nu se poate face nimic?
Din pacate nu #-o
daca se cer studii tehnice, ar fi impotriva legii sa va incadreze cu studii superioare.nu au baza legala de a o face.:confused:
incercati alte solutii de compensare a salariului.
succes
Puteti incerca o negociere a salariului, altfel nu aveti sanse de incadrare ca inspector protectia muncii cu studii superioare.
De fapt , denumirea corecta este inspector de specialitate protectia muncii (cod 241204). :)
Problema ssm
mirusaby
Buna ziua,
de curand s-a schimbat COR., si acum ma lovesc de urmatoarea pb. ; nenea care era incadrat ca ,,responsabil protectia muncii,,-241204 in cor. ... (vezi toată discuția)