avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti daca in cazul cand se restructureaza un post , este perioada de preaviz de 20 zile lucratoare . In perioada de preaviz salariatul solicita 5 zile de concediu de odihna, se prelungeste perioada de preaviz ? sau numai concediu medical prelungeste perioada de preaviz ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 12:54, 9 Iulie 2012
art.49 C.Mun
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
art.82
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator

Doar in cazul cm se prelungeste termenul de preaviz.In cazul co nu se prelungeste.
Salariatul a solicitat 5 zile, incepand de astazi, in acest caz trimit notificarea de restructurare post prin posta cu confirmare de primire?
CO nu prelungeste durata preavizului, asa cum se intampla in cazul concediului medical ... ii puteti trimite notificarea privind desfiintarea postului, prin posta cu confirmare de primire ...
In situatia in care optati pentru trimiterea prin posta a preavizului, nu uitati ca zilelel de preaviz incepe sa curga abia dupa ce salariatul a luat la cunostiinta de el.So, atentie la ziua din care incepeti sa calculati cele 20 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz coravio coravio buna ziua ! as dori sa stiu daca se poate lua concediu de odihna sau medical in perioada de preaviz (vezi toată discuția)
Este legal desfinarea postului pe timpul starii de urgenta? factor_x factor_x Ieri am primit un preaviz de concediere de la compania mea precum postul meu se restructureaza. Se poate sa.mi spuneti daca este legal sa se faca acest lucru ... (vezi toată discuția)