avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare somaj PFA la terminarea CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare somaj PFA la terminarea CIC

Buna ziua,

Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie:

Sotia mea a intrat in Concediu de Ingrijire Copil obtinand venituri din activitatea de PFA traducator. Evident ca sa poata face acest lucru a inchis activitatea PFA in aceasta perioada .Acum la terminarea perioadei de concediu de ingrijire, ales pentru 1 an, nemaiavand activitate se pune problema daca poate beneficia de ajutorul de somaj ?
Mentionez ca in timpul functionarii PFA a platit contributiile catre somaj, pana la momentul inchiderii activitatii (August 2011), dupa care s-a aflat in concediu de incgrijire copil pana la 1 iulie 2012.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 9 Iulie 2012
1. Da, poate beneficia de indemnizatie de somaj daca a platit contributiile lunare la somaj ca PFA.

2. Mai mult, deoarece a intrat in CCC in baza OUG 111/2010, perioada in care a fost in CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj.
Multumesc de raspuns.

Din discutia cu AJOFM a reiesit ca in evidentele lor nu figureaza cu contributii pentru somaj in perioada in care a avut doar PFA (ramane sa clarificam de ce). Ce se intampla in acest caz, se poate folosi de perioada de concediu medical de 2 luni anterioare nasterii si cel de crestere a copilului de 11 luni ca sa insumeze cele 12 minime de cotizare?
1. Perioadaele de concediu medical nu sunt stagiu de cotizare la somaj cu exceptia celor 5 zile suportate de angajator si nu de Casa de Asigurari de Sanatate.

2. In aceasta situatie trebuie sa vedeti ce s-a intamplat de nu a ajuns contributia pentru somaj inregistrata la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)
Insarcinata, cu statut de somer Andrea1975 Andrea1975 Sunt somera pana in luna ianuarie 2011. Acum sunt insarcinata in luna a doua. Doctorul mi-a pus diagnostic cod 15 - Risc maternal, trebuie sa stau la pat cel ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului pentru tati R3b0rn R3b0rn Sotia mea a fost angajata la o societate cu contract pe perioada determinata. Ea a ramas insarcinata si a nascut inainte sa ii expire contractul iar societatea ... (vezi toată discuția)