avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de cresterea copilului pentru tati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de cresterea copilului pentru tati

Sotia mea a fost angajata la o societate cu contract pe perioada determinata. Ea a ramas insarcinata si a nascut inainte sa ii expire contractul iar societatea respectiva nu a mai dorit prelungirea contractului. Sotia a intrat in concediu de cresterea copilului si beneficiaza de indemnizatie. Acum daca eu refuz sa intru o luna in concediu de cresterea copilului ce se intampla? Sotiei ii este suspendata oricum indemnizatia, ea nemaiavand la ce loc de munca sa se intoarca? Sau sunt exceptii la aceasta lege? Eu daca as intra in acest concediu ar insemna sa stau si eu cu mai putini bani acasa si nici sotia sa nu beneficieze de nimic?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:15, 28 Iulie 2014
1. - Nu va obliga nimeni sa intrati o luna in concediu crestere copil (CCC).
- Nu se intampla nimic rau daca nu intrati in CCC o luna.
- Fie ca dvs. intrati sau nu in CCC sotia va beneficia de CCC cu o luna mai putin.

2. Daca sotia a avut contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata si acesta a incetat la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) atunci sotia poate beneficia de indemnziatie de somaj daca inainte de a intra in concediu de maternitate si apoi in CCC a avut 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil iuliana c. iuliana c. Buna ziua, sunt insarcinata si sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata la un program de 2 ore. Din data de 15 august firma la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil , contract perioada determinata wex wex Sotia insarcinata este angajata pe perioada determinata urmand sa-i inceteze contractul la 15.04.2013. Data probabila de nastere este 25.05.2013. In aceste ... (vezi toată discuția)