Sotia mea a fost angajata la o societate cu contract pe perioada determinata. Ea a ramas insarcinata si a nascut inainte sa ii expire contractul iar societatea respectiva nu a mai dorit prelungirea contractului. Sotia a intrat in concediu de cresterea copilului si beneficiaza de indemnizatie. Acum daca eu refuz sa intru o luna in concediu de cresterea copilului ce se intampla? Sotiei ii este suspendata oricum indemnizatia, ea nemaiavand la ce loc de munca sa se intoarca? Sau sunt exceptii la aceasta lege? Eu daca as intra in acest concediu ar insemna sa stau si eu cu mai putini bani acasa si nici sotia sa nu beneficieze de nimic?
1. - Nu va obliga nimeni sa intrati o luna in concediu crestere copil (CCC).
- Nu se intampla nimic rau daca nu intrati in CCC o luna.
- Fie ca dvs. intrati sau nu in CCC sotia va beneficia de CCC cu o luna mai putin.
2. Daca sotia a avut contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata si acesta a incetat la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) atunci sotia poate beneficia de indemnziatie de somaj daca inainte de a intra in concediu de maternitate si apoi in CCC a avut 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.