avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu bancile
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu bancile

Sunt o persoana fizica ce am garantat in 2008 un credit pentru o firma, credit ce se raporta la dobanda 3 M euribor, euriborul fiind in acel an aprox.5% iar dupa un an, cand euriborul a scazut la 0,8%, banca ne-a facut o oferta ferma, semnata atat de mine cat si de firma, prin care in schimbul cresterii dobanzii de 2 ori, ne oferea un an de gratie, iar pe aceasta conventie ce poarta stampila banci, am semnat atat eu cat si firma.
Ulterior intre firma si banca s-a mai semnat un act aditional in care s-a specificat doar valoarea dobanzii nemaipomenidu-se nimic despre gratie.
Acum banca imi executa bunurile ipotecate pentru o dobanda foarte mare stabilita prin actul aditional, act pe care eu nu l-am semnat, deci nu imi este opozabil. Mai mult decat atat, au reziliat contractul, cu toate ca semnasem acea conventie, in care spuneau ca este un an de gratie.
Ce pot sa fac? Ma pot adresa OPC-ului ca persoana fizica?
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 10:15, 10 Iulie 2012
Nu cred ca asta e solutia de stopare a urmaririi bunurilor dvs lasate in garantie. Cu argumentele descrise mai sus, puteti formula contestatie la executare-in cazul in care aceasta a fost declansata- la instanta in circumscriptia careia sunt situate bunurile in cauza. Puteti invoca in cadrul contestatiei aparari de fond, printre care si incalcarea termenului de gratie sau cuantumul sumelor solicitate de banca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea unilateral a marjei fixe din contract prin act aditional diana-iasi diana-iasi Am primit actul aditional de la banca si am constatat ca DAE se calculeaza functie de Euribor la 3 luni si functie de marja fixa.Problema e ca in contractul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea dobazii in una variabila mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ca tr facut in situatia mea. In sept.2007 am luat un credit cu doanda fixa de 5.95% in noinembrie mi-a crescut donada la ... (vezi toată discuția)
Dobanda marita abuziv (?) relu69 relu69 Sunt administratorul unei societati comerciale care a contractat un credit ipotecar pentru a achizitiona un imobil in valoare de 140.000 EUR. In contract e ... (vezi toată discuția)