avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dreptul la educatie in penitenciar.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dreptul la educatie in penitenciar.

Am fost arestat preventiv timp de 16 luni dupa care eliberat sub control judiciar acum 2 ani timp in care am urmat cursurile unei postliceale de asistenti medicali cu rezultate foarte bune. Acum sunt in stadiul de apel fiind condamnat 5 ani in prima instanta. Daca voi ramane definitiv cu aceasta condamnare am vre-o sansa sa continui cursurile postliceale din penitenciar sau in afara penitenciarului ? Mentionez ca postliceala are filiala si in raza judetului unde urmeaza sa imi execut restul de pedeapsa.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 16:37, 9 Iulie 2012
conform legii 275/2006 adica legea privind executarea pedepselor , se pare ca nu .
acesta lege prevede :
Instruirea scolara
Art. 65. - (1) In penitenciare se organizeaza cursuri de scolarizare pentru ciclul primar, gimnazial si liceal.
(2) Cursurile de scolarizare a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate se organizeaza si se desfasoara in conditiile stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii impreuna cu Ministerul Justitiei, cu personal didactic asigurat si salarizat de inspectoratul scolar in a carui raza teritoriala este situat penitenciarul.
(3) In diplome nu se fac mentiuni cu privire la absolvirea cursurilor in stare de detinere.
(4) Persoanele condamnate la pedepse privative de libertate pot urma cursuri de invatamant universitar in forma frecventa redusa.
(5) Cheltuielile legate de instruirea scolara sunt suportate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Administratia Nationala a Penitenciarelor, iar in cazul cursurilor de invatamant universitar, de persoanele condamnate sau de alte persoane fizice ori juridice.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
din ceea ce am extras se pare ca este exclus sa urmezi cursurile unei scoli posliceale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept executional penal Thunder42 Thunder42 Invatamantul superior in penitenciare. Este invatamantul superior indiferent de forma o conditie conforma legii 275/2006,de reducere a perioadei de executare ... (vezi toată discuția)
Legi privind drepturile studentului Destiny.Within Destiny.Within Buna. Am o problema delicata as zice eu. Am facut 2 ani jumate la facultatea de medicina dentara din Constanta, si din motive personale nu am putut termina ... (vezi toată discuția)
Zile castig pt. eliberare!!! sherezhada88e sherezhada88e Buna seara, am si eu o intrebare cine poate sa ma ajute va rog!!! Poti sa urmezi o scoala (liceu, facultate),in afara penitenciarului pt. ati mai reduce ... (vezi toată discuția)