avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cand incepe concediul pentru cresterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cand incepe concediul pentru cresterea copilului?

Concret, vreau sa intreb de ce imi este trecuta in cartea de munca ca data suspendare contract pentru crestere copil 01.10.2010, cand eu am cerut incepand cu 19.08.2010, data la care am nascut...
Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 22:10, 9 Iulie 2012
In 19 august ,dupa nastere erati in concediul postnatal(cele42 de zile obligatorii),deci suspendarea pt. crestere copil nu putea sa inceapa la data nasterii ci abia dupa expirarea concediului postnatal.Aceasta este explicatia.
pentru ca intre 18/08/2010 si 01/10/2010 ai beneficiat de postnatal adica lehuzia(42 zile)care care face parte din cocediu de maternitate si e obligatoriu
am inteles!!! multumesc frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate prelungit AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna seara. Momentan sunt in concediu de maternitate pana la data de 23.09.2012. Intentionez sa raman din nou insarcinata dar dupa calculele mele nasterea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Concediu postanatal si ccc. CostM CostM Buna ziua. Sotia se afla in concediu postnatal, parte a concediului de maternitate de 126 de zile. Perioada inaintea nasterii a fost doar de 6 zile, acum e ... (vezi toată discuția)