avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiunea unui creditor impotriva mostenitorilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiunea unui creditor impotriva mostenitorilor debitorului

Buna ziua, am o mare nelamurire cu privire la noul cod civil si dori sa intreb daca pe baza noului cod civil, se poate demara procedura de recuperare de creante impotriva mostenitorului, dat fiind faptul ca proprietarul avand restante cat si intrarea in executarea silita a garantiei, iar banca in cauza pe baza acestui cod civil poate recupera garantia pe baza ca mostonitorul casei ipotecate este urmatorul dupa proprietar.
Probabil ca nu m-am explicat foarte bine, dar sper ca cineva sa reuseasca sa desluseasca aceasta dilema pe care o am.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: RM1 , utilizator 15:40, 10 Iulie 2012
orice creditor se poate indrepta asupra mostenitorilor, intrucat, mostenirea cuprinde atat activul succesoral (bunurile autorului) cat si pasivul succesoral (datoriile acestuia),iar atata timp cat mostenitorul accepta succesiunea, aceasta este acceptata atat cu activ cat si cu pasiv.
Am inteles. Dar tinand cont ca nu este exista nici o decizie cu privire la mostenire, obiectul in sine fiind strict al persoanei care are ipoteca, neavand nici o mentionare in nici un document prin care bunul respectiv poate fi considerat mostenire.
Iar cu o alta intrebare, contractul fiind semnat in 2007, fiind sub vechiul cod civil, aceste masuri se pot lua in 2012?

Multumesc frumos pentru raspuns dna. Andreea Rischar
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
RM1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacceptarea calitãþii de mostenitor ºi excepþia lipsei calitãþii procesuale pasive alertbrain alertbrain Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat intr-un proces cu asociatia de proprietari ptr datorii ale mamei mele defuncte, eu fiind unicul ei fiu ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament ipotecat lcaval lcaval Buna ziua. Am un imprumut bancar cu ipoteca, garantat cu un apartament apartinand parintilor. In cazul decesului unuia dintre parinti, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)