avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca la S.R.L. pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca la S.R.L. pentru administrator la S.A. care este asociat unic la acel S.R.L.?

O societate pe actiuni are un Consiliu de Administratie compus din 3 membri. Unul dintre administartorii societatii pe actiuni poate fi angajat cu contract individual de munca la un S.R.L. la care respectiva societate pe actiuni este asociat unic?
Art. 137 indice 1 din Legea 31/1990 prevede ca "pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca". Este aplicabila aceasta prevedere si in cazul expus de mine?
Prevederea respectiva este aplicabila numai societatilor pe actiuni ....
Exista o alta prevedere care interzice angajarea administratorului de S.A. la un S.R.L. al carui asociat unic este societatea pe actiuni?
Nu este aplicabil deoarece SRL-ul este o alta entitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Administratourul poate avea si calitatea de angajat? and_axb and_axb buna ziua, nelamurirea reiese din titlu...intr-un srl..cu 2 asociati..dintre care unul este administrator(cel majoritar)..acesta poate avea si calitatea de ... (vezi toată discuția)
Administrator- angajat? nu numai cel asociat unic, si unde sunt 2 asociati, 2 administratori. enisirin enisirin Este posibil ca un administrator sa fie angajat? si nu ma refer la administrator-asociat unic, ci la situatia in care sunt 2 asociati si unul e administrator, ... (vezi toată discuția)