avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... termen depunere cerere CCC pt.tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

termen depunere cerere CCC pt.tata

Cand pot face cererea pentru concediul crestere copil , tinand cont ca bebele vine pe lume in jurul zilei de 10 august. Vin cu aceasta intrebare deoarece traiesc cu sentimentul ca odata depusa cererea voi fi concediat, doar. pentru a demonstra tatilor care ar mai fi nevoiti sa intre in acest concediu, ca nu se accepta astfel de cereri. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctin85 , utilizator 16:03, 10 Iulie 2012
OUG.111/2010 si Hotararea nr,52/2011 art.23 lit.b, cererea se depune in termen de 60 de zile de la data nasterii copilului si indemnizatia pentru cresterea copilului pentru tata se acorda de la data nasterii copilului.
Art 25, alin 1, din OUG.111/2010, modif si compl. : angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului, iar la alin 2 din acelasi art, se stipuleaza:
Este interzis angajatorului sa dispuna oncetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul
- salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului
- salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie
Exceptie, reoganizarea judiciara si falimentul angajatorului
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)
Buna ziua, m-am intors la munca in 02.10.2023 , am depus dosarul ... Alina8392 Alina8392 Buna ziua, m-am intors la munca in 02.10.2023 , am depus dosarul pt stimulentul de insertie. Acum sunt insarcinata cu bebe 2 si voi intra de luna viitoare in ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tata suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa-mi spuneti daca este corect cum procedez.....un tata doreste sa intre in CIC deoarece sotia nu are servici.....poate intra de la data nasteri ... (vezi toată discuția)