avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de cand se ia in considerare cererea de demisie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de cand se ia in considerare cererea de demisie?

Am o intrebare...tocmai mi-am dat demisia si mi s-a comunicat ca cererea de demisie se ia in considerare cu o zi dupa dupa data depunerii demisiei..asa este?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 11 Ianuarie 2009
Se ia in calcul de la data la care se implineste perioada de preaviz . Aveti grija de perioada de preaviz consemnata in contractul individual de munca . Daca nu este prevazut in contract , acesta inceteaza la data pe care ai solicitat-o.
vanda85 a scris:

Am o intrebare...tocmai mi-am dat demisia si mi s-a comunicat ca cererea de demisie se ia in considerare cu o zi dupa dupa data depunerii demisiei..asa este?


Data de început a termenului de preaviz este data notificării de către salariat a încetării contractului individual de muncă.
multumesc frumos pt raspuns:)
UItati ce am gasit :
"Termenul de preaviz incepe de la comunicarea sa firmei, dar nu include si ziua comunicarii deoarece legiuitorul a stabilit ca este vorba de zile lucratoare, deci se iau in calcul doar zilele de lucru intregi, pentru ca altfel s-ar scurta durata termenului respectiv cu o zi. "
in cazul demisiei sunt zile calendaristice, iar in cazul concedierii sunt zile lucratoare.Aici ,desi este vb de demisie se mentioneaza zi lucratoare.Sincer,nu mai inteleg nimic
Imi cer scuze ca tot revin cu intrebari pe subiectul acesta,dar nu stiu cum sa procedez.Am nevoie de un sfat,vreau sa stiu exact care este procedura,pentru a nu se profita de mine.
Va multumesc pentru intelegere.
Art.79 alin.4 din Codul muncii : Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Art. 73 alin.1 C.mun. : Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare.
Porivit CCMN, in cazul concedierii preavizul este de 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)
Preaviz 14 zile calendaristice sau lucratoare??? vanda85 vanda85 Am o intrebare,preavizul in cazul demisiei este de 14 zile lucratoare sau calendaristice?Mai doresc sa aflu dc in preaviz ,este legal si pot solicita sa stau ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat preavizul in cazul demisiei???(posturi de executie) corina.trandafir corina.trandafir S-A SCHIMBAT PREAVIZUL IN CAZUL DEMISIEI PTR FUNCTIILE DE EXECUTIE , LA 20 DE ZILE CALENDARISTICE DACA DA IN BAZA CARUI ACT NORMATIV? (vezi toată discuția)