avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea promisiuni de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea promisiuni de vanzare

cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani
aceasta promisiune de vinzare sub semnatura privata este formulata astfel. ;Se numeste CONVENTIE Subsemnata T.M posesor al B.i. .domiciliat.....Am vandut lui C.d.50 0 m.teren arabil in orasul..... Acest teren a fost achitat in intregime cu suma de 500 lei fara alte pretentii. Pe cealalta pagina se semneaza cumparatorul vanzatorul martora Aceasta conventie este facuta de o cunostinta a mamei mele fara ca ea si martora sa stie ce scrie acest.om [mama fiind analfabeta ] iar mamei si martorei spunindu le ca scrie de un schimb de teren pe care mama la facut cu el A facut-o intr-un singur exemplar pe care la luat el .Acestu=i teren i se schimsa locatia de catre primarie .merge la preluarea terenului in locul mamei mele si semneaza primirea terenului in locul mamei mele cu semnatura ei . si vinde ac. teren unei pers. caruia ai face un antecontract Acest om vine pests ea sa o forteze sa i semneze contract de vinzare cu toate ca ea nu avindut si nu a primit bani [martora sustine ac.lucru ] A si dori sa mi spuneti daca primaria a procedat bine predandui acestui om terenul mamei [82 ani] Ce sanse avem sa castigam acest proces.se poate anula aceasta conventie .A si dori niste sfaturi.Multumesc.
Aţi mai postat acest subiect.

Dacă mama şi martora nu ştiu carte şi dacă martora susţine că mama a fost indusă în eroare cu privire la natura actului, aveţi toate şansele de a obţine cîştig de cauză în instanţă.

Primăria nu avea dreptul să-l pună în posesie pe promitentul cumpărător în lipsa unei procuri date acestuia de cea care trebuia pusă în posesie, adică mama dumneavoastră. Iar dacă instanţa anulează actul, nici cel care pretinde încheierea contractului (promitentul cumpărător subsecvent, care a primit promisiunea de la cel cu care a contractat mama dumneavoastră) nu o poate obliga să încheie contractul.

Ar fi util să angajaţi un avocat. Fără un minimum de cunoştinţe juridice, riscaţi să pierdeţi deoarece nu veţi şti ce să cereţi instanţei.

Liviu S.Bordaş
Buna

Am o intrebare de incepator. Nu stiu daca aici e cel mai potrivit sa intreb...oricum.
De ce la promisiunea de vanzare debitorul are obligatia de a face si nu cea de a da? El se obliga sa transmita un drept (de proprietate), nu? ce imi scapa?

Multumesc
Intrucat antecontractul de v-c nu presupune decat o obligatie de a face , forma in care a fost incheiat antecontractul (inscris sub semnatura privata) este valabil, mai mult decat atat interdictia de instrainare de care vorbiti nu poate afecta antecontractul intrucat prin antecontract nu se transfera proprietatea. Cu privire la rezolutiune, nu se pune problema pt. obligatia cumparatorului cu privire la plata pretului pt ca a fost executata in intregime.
S-ar putea cere constatarea nulitatii antecontractului pt. vicii de consimtamant.
Ar mai fi ceva foarte important dar asta intr-un alt episod.
Astept un mesaj privat al celui interesat sa afle rezolvarea.
Cu bine Av.Trifu
In viata, ce e bun nu este gratis.X-(
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre inscrisurile sub semnatura privata someone00 someone00 Buna ziua, va scriu in legatura cu o problema legata de vanzarea unui teren cu chitanta de mana. Datele problemei sunt urmatoarele: X vinde unei rude ... (vezi toată discuția)
Hotarire care tine loc de vanzare-cumparare Chiriac Roxana Chiriac Roxana As vrea si eu opinii legate de o situatie si anume reclamantul cere o hot care tine loc de vanzare-cumparare avand un antecontract de v-c din 28 febr ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare pamant intre un batran si un student babuza2 babuza2 care este procedura in cazul lipsei de consimtamint viciat de eroare?tata tre sa mearga la tribunal sa faca plangere?ce fel de plangere in speta? multumesc (vezi toată discuția)