avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua! Am si eu nevoie de un raspuns la o situatie mai delicata.Am o prietena care anul acesta termina liceul (acum a dat BAC-ul) si ia pensie alimentara.Nu a luat Bac-ul iar din ce stiu eu pensia alimentara i se acorda pana termina studiile.Intrebarea mea este: daca nu a luat Bac-ul anul acesta iar anul viitor se inscrie la o scoala postliceeala si isi v-a continua studiile mai poate primi pensie alimentara incepnd de anul viitor de cand incepe studiile? sau prin faptul ca nu si-a continuat studiile imediat dupa liceu va pierde aceasta pemnsie definitiv incepand cu anul acesta.Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
redspike, utilizator
Cel mai recent răspuns: redspike , utilizator 17:44, 10 Iulie 2012
Daca va invata intr-o unitate acreditata si nu se va intretine prin munca, isi poate actiona tatal in judecata pt a primi pensie odata cu data introducerii cererii.
Daca nu va munci, poate primi pensie alimentara daca alege sa continue studiile
Deci chiar daca anul acesta nu face studii si incepe sa si le faca de la anul..il poate actiona pe tatal ei in judecata pentru pensie alimentara si va primi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara la 20 de ani?? adyx_02 adyx_02 Buna ziua, am o problema: sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara care a implinit anul acesta 20 de ani. La terminarea liceului acesta nu a obtinut ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara lili5 lili5 Unul din cei 2 copii ai parintelui platitor PA a implinit 19 ani si a terminat liceul. Parintele copilului in continuare indreptatit a primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Daca n-ai parte de carte mai ai parte de bani??? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Spuneti-mi va rog cand se poate introduce actiunea de sistare pensie major? Anul scolar s-a incheiat la 15.06. iar \"majora\" fiind in an ... (vezi toată discuția)