avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS retroactiv pe venituri din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS retroactiv pe venituri din chirii

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti: obtin venituri numai din chirii, nu am alte venituri, nu am platit CASS(5.5%), nici nu am beneficiat vreodata si nici nu am fost instiintat/somat vreoadata. As vrea sa stiu daca, incepand cu 01.iul 2012 voi fi obligat sa platesc CASS retroactiv pe ultimii cinci ani si daca se va intampla(sper sa nu), cum as putea sa evit aceasta taxare nejusta si anormala.
PS: Daca imi fac o angajare maine, ma ajuta cumva sau mai rau ma voi afunda. As dori o consiliere de specialitate si ceva solutii pt evitarea platii retroactive. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionescu007 , utilizator 18:30, 11 Iulie 2012
Cate contract de inchiriere ati avut in ultimul an?
unul singur.
Alex_Munteanu a scris:

Cate contract de inchiriere ati avut in ultimul an?

Am avut un sing Contr mereu. Stiti cumva daca noile legi/ord prevad cumva scaderea perioadei retroactive de la la 5 ani la ...6 luni/1 an? Vad ca se face valva in jurul acestei perioade muuult exagerate, sau vreo alta cale? Va multumesc!

Voi incerca eu sa va lamuresc.

In primul rand in cazul dvs nu e vorba de retroactivitate. Ci doar obligatii de plata neachitate la timp.

Legislatia in vigoare prevede ca aveati obligatia de a achita contributia la sanatate pentru acele venituri din inchirieri. Iar necunoasterea legii nu va poate achita de aceste obligatii.

Totusi, si statul la randul sau, avea obligatia de a va informa. Daca e vorba de o suma mai mare ati putea contesta in instanta penalitatile aplicate la aceste restante.
In prima faza incercati sa discutati cu ei. Am auzit si de solutii ambiabile, in sensul de a plati doar contributiile fara penalizati si majorari.

De plata contributii cu siguranta nu veti scapa, insa exista sanse reale ca sa nu va fie aplicate majorari si penalitati.


Nu am primit nimic niciodata, de aceea ma info. Am aflat de la Adm Fin azi, ca totusi nu trebuie platit CASS din chirii...nu mai inteleg nimic. Eu am asig privata de ce ar trebui sa platesc si mai ales retroactiv? Nu am apelat niciodata la serv medicale de stat, normal ar trebui sa ma priveasca personal. Daca-mi fac acum o angajare cred ca mai rau tulbur apele, nu? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass de plata sau nu gianis gianis Va supun atentiei o speta din care poate lamurim pe toti cei interesati de obligatiile de plata a CASS-lui pentru venituri din chirii. CASS-ul aferent ... (vezi toată discuția)
Contributie cass chirie tenache tenache Buna ziua , v-as ruga, daca se poate , sa-mi dati cateva sfaturi legate de urmatoarea situatie: Eu , impreuna cu sotia , suntem asociati la o srl. Am ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari sociale de sanatate 2011 mira nic mira nic Buna ziua, as dori o lamurire: in noiembrie 2011 am sustinut un curs de formare formatori, in baza unui contract incheiat cu o ONG furnizoare de servicii de ... (vezi toată discuția)