avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire somaj
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire somaj

Buna ziua,
Am cautat pe forum dar nu am ramas lamurit cu ce am gasit.Daca exista decizie judecatoreasca de poprire pe salar si de la 01.07 persoana este in somaj, poprirea merge mai departe sau somajul este scutit de poprire?Si inca ceva, trebuie anuntata banca despre faptul ca angajatul respectiv a fost dat in somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 10 Iulie 2012
Legea nr.76/2002:
Art. 46. - Drepturile bãneşti prevãzute la art. 43 fac obiectul executãrii silite pentru debite provenite din plata necuvenitã a acestora, precum şi pentru cazurile prevãzute de Codul de procedurã civilã ori de alte dispoziţii legale speciale.

Art.409 C.proc.civ.
4)Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

(5)Urmărirea drepturilor menţionate la alin. (4) se va putea face în limita a 1/2 din cuantumul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire MihaDrag MihaDrag sunt la inceput de drum si nu stiu daca se poate face poprire pe somaj ? (vezi toată discuția)
Poprirea indemnizatiei de somaj iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am si eu o intrebare. Daca sunt in somaj, bancile au dreptul sa puna popriri? Va multumesc? (vezi toată discuția)
Poprire pe ajutorul de somaj adapter adapter Buna ziua. Am 2 intrebari: 1. se poate pune poprire pe ajutorul de somaj, si daca da in ce situatii, pt. ce anume (pensie alimentara, rate banci, etc)? 2. ... (vezi toată discuția)