avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Anul trecut sotul meu a plecat pur si simplu de acasa, fara a se mai intoarce, lasandu-ma cu un copil de 17 ani, caruia nu i-a trimis nici un ban. Nu am apelat la nici o institutie in drept crezand ca va reveni acasa.
Acum cateva luni am decis sa-l dau in Instanta pentru pensie alimentara. Nu s-a prezentat la primul termen, acesta amanandu-se pentru o alta data, zi in care eu nu pot sa ma prezint deoarece lucrez si sunt singura pe post. Mentionez ca nu mi-am luat avocat.
Intrebarile mele sunt, ce se intampla in cazurile in care:
- nici unul nu ne prezentam,
- se prezinta numai el,
- ma prezint numai eu.

Plecand, sotul a luat si masina, bun la care au participat si parintii mei cu 1/3 din valoarea acesteia. Cum ar trebui sa procedez pentru ca sotul sa nu vanda masina si sa se foloseasca numai el de bani? (masina fiind pe numele lui).
Ar trebui sa-l dau pentru abandon de familie? sau pentru parasire de domiciliu ca raspuns la gestul lui de plecare?
Eu nu doresc sa divortez, ci sa se intoarca la familia lui. Ce sfaturi mi-ati da?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:24, 10 Iulie 2012
-procesul se va suspenda
-se va judeca
- se va judeca sau se va amana din nou daca procedura de citare nu a fost indeplinita sau daca nu exista o dovada a veniturilor la dosar.

Dupa ce se va fixa o pensie de intretinere si daca sotul n-o va plati, ii puteti face plangere pt abandon dupa 2 luni.
Nu puteti " sa-l dati " pt parasire de domiciliu, nu inseamna nimic in realitate,.. nu il veti putea forta sa revina, va puteti folosi de acest motiv ( ca a parasit domiciliu, ca si-a abandonat familia ) la divort.. cand va veti hotari.
In legatura cu masina, puteti cere partajul dupa divort, dar daca nu veti dovedi ca parintii au achitat 1/3 din ea, veti imparti valoarea ei pe jumatate. Daca o va vinde intre timp, puteti introduce valoarea ei la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ..un copil de 6 ani ... aiulian aiulian Buna ziua... Eu si sotia mea suntem in pragul divortului .am tot incercat sa tragem de relatia asta datorita copilului ... ea spune ca ... (vezi toată discuția)
Abandon familial Iuliaisp Iuliaisp Buna ziua,sunt casatorita de 6 ani ,sotul ma inselat si a parasit domiciliul la inceputul lui mai lasandu-ma cu un copil de 4 luni fara nici un ajutor ... (vezi toată discuția)
Cum evit sa fiu acuzata de parasire de domiciliu? ContSters348220 ContSters348220 Buna, am o problema. Momentan nu sunt in tara, am plecat cu fetita de 3 ani cu munca, tatal fetei mi-a dat procura si dupa o sapt s-a razgandit, si-a facut ... (vezi toată discuția)