avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test poligraf - erori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test poligraf - erori

Buna ziua , am o intrebare , testul poligradf poate da erori? si in ce situatie? daca un om este terorizat zilnic de o situatie urita, credeti ca asta poate influenta?astfel incat numai la auzul intaplarii sa intre in panica si astfel sa dea eroare acest test.
Cel mai recent răspuns: rhema , utilizator 00:29, 13 Martie 2013
Un raport al Academiei Nationale de Stiinte a SUA a aratat ca poligraful este lipsit de validitate si incredere. Vedeti [ link extern ]

El este considerat de psihologii care lucreaza dupa principiul "publish or perish" ca fiind instrument pseudostiintific, al carui singur rost intr-o ancheta este intimidarea suspectului pentru a smulge marturisiri.
Nu pot fi supuse testarii poligraf urmatoarele categorii de persoane:
1.- femeile însarcinate,
2.- minorii sub 18 ani,
3.- alcoolicii cronici,
4.- persoane cu afectiuni psihice indiferent de diagnosticul formulat in documente medicale,
5.- persoane aflate sub tratament medical ce nu poate fi intrerupt,

6.- persoane cu grave afectiuni cardiace,
7.- orice alte persoane despre care expertul poligraf apreciaza motivat ca nu sunt apte pentru efectuarea examinarii la poligraf - detector de minciuni.
Doamna Simona va multumesc din suflet ptr sfat. Eu am tratament ptr tulburari anxioase...mai ales cand este vorba sa ma duc la medic fac atac de panica imediat...si inrtru intr o stare foarte dificila si incontrolabila.Eu cum pot sa le explic politistilor ca am atac de panica cand sunt supusa la emotii foarte puternice.Eu am doua retete de la medicul psihiatru in care imi spune diagnocticul si tratamentul.Poate politia sa nu ia in considerare tratamentul si sa ma oblige sa ma supun testului poligraf?Mie imi face rau numai gandul cand vad cablurile din jurul inimi...mi e frica sa nu fac un atac prea puternic sau sa fac infarct.Mi e foarte teama de acest lucru...va rog sa mi dati un sfat cum sa fac???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti la dosar actele medicale si retele prescrise insotite de o cerere prin care aratati diagnosticul stabilit precum si tratamentul indicat, iar fata de acestea aratati ca nu puteti si nici nu doriti sa fiti supusa testarii cu poligraful.
Buna seara,am facut acest lucru...m am prezentat ieri dimineata la politia capitalei ptr efectuarea testului poligraf...politistul care m a insotit mi a spus ca nu sunt obligata sa dau acest test mai ales daca am probleme de sanatate.Domnul care se ocupa de acest test mi a vorbit foarte urat si foarte dur...ca si cum m ar fi acuzat ca eu am luat acele bunuri si sa le inapoiez cele trei lucruri...caci daca nu o sa fac inchisoare...insa eu am insistat si i ma spus ca nu sunt la mine si nici macar nu le am vazut...si atunci nervos m a intrebat ce tratamente medicamentoase fac...si i am scos retetele pe care le avem...si foarte nervos mi a spus ca nu o sa te supun testului din motive de sanatate.A facut copii dupa retete si dupa aceea am plecat.Este normal sa se comporte asa?Atata timp cat nu sunt dovezi impotriva mea?Poate acest om sa mi faca rau de ciuda?Sau atributia lui s a incheiat?Va rog frumos sa imi spuneti...ca sa stiu la ce sa ma astept.

Alte discuții în legătură

Test poligraf - obligativitate LauraPaler LauraPaler Buna ziua, exista lege care te poate obliga sa faci testul poligraf, daca o persoana nu este de acord? (vezi toată discuția)
Detectorul de minciuni ContSters212534 ContSters212534 Am auzit multe despre el dar vreau sa va intreb, totusi, in cazul in care el este solicitat de catre politie - merita efectuat ?, chiar daca esti complet ... (vezi toată discuția)
Test poligraf ViorelaD ViorelaD Pot fi supusa unui test poligraf daca iau antidepresive de cca 1 an? (vezi toată discuția)