avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICAT SUPLIMENTAR DE MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICAT SUPLIMENTAR DE MOSTENITOR

Buna ziua,
In 1969,printr-o sentinta definitiva si irevocabila,mamei i s-a atribuit un teren.
In 1991,mama a decedat.
La dezbaterea succesiunii,pe certificatul de mostenitor nu s-a trecut acest teren la masa succesorala.
Acum,pot solicita un certificat suplimentar la certificatul de mostenitor ?
Mostenitori suntem sase persoane. Trebuie sa fie prezente toate cele 6 persoane la notar,ori poate merge unul singur sa solicite acel supliment ?
Ce acte imi trebuie la notar ?
Ce taxe trebuie platite ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 06:35, 12 Iulie 2012
Trebuie sa mergeti la notarul care a intocmit certificatuil de mostenitor, sa aduceti si sentinta respectiva. Poate merge la notariat si un singur mostenitor in cazul in care acesta este imputernicit de toti ceilalti mostenitori pentru a obtine certificatul de mostenitor suplimentar. Taxele le stabileste notarul in functie de valoarea terenului.
Succesiunea s-a dezbatut la Notariatul de Stat (1992).
Cred ca se poate merge la orice notar public...Da ?
Imputernicirea mostenitorilor,pentru unul dintre ei,cum trebuie sa arate / De mana,sau tot la un notar ?
Va multumesc.
Imputernicirea se face la notar autentica.
Chiar daca certificatul de mostenitor s a eliberat de catre notariatul de stat mergeti la un notar public de pe raza judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu. Notarul va face demersurile necesare la Camera Notarulor Publici care a preluat arhiva fostelor notariate de stat si va va elibera suplimentul transmitandu l si la Camera.
Am inteles. Va multumesc.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor Raluca marcu Raluca marcu Buna dimineata, Exista un certificat de mostenitor din 1992 pe care sunt trecute o casa si o suprafata de teren pe care e si casa!Toate aceste au fost donate ... (vezi toată discuția)
Pretentie testamentara taur36 taur36 Dupa decesul testatarului s-a deschis succesiunea in termen . Nu a declarat la deschiderea succesiuni un teren - de existenta caruia stia - si nici in timpul ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez actiunile dupa decesul tatalui?? lilianaG lilianaG am deschis succesiunea in urma tatalui dar am uitat sa mentionam actiunile pe care acesta le avea la o societate unde e majoritar statul...... cum procedam ?? (vezi toată discuția)