avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum recuperez actiunile dupa decesul tatalui??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum recuperez actiunile dupa decesul tatalui??

am deschis succesiunea in urma tatalui dar am uitat sa mentionam actiunile pe care acesta le avea la o societate unde e majoritar statul...... cum procedam ??
Cel mai recent răspuns: dana_b1702 , utilizator 16:42, 28 August 2009
Se poate face un supliment la certificatul de mostenitor.
Trebuie sa contactati notarul la care s-a dezbatut succesiunea si el ma indruma ce aveti de facut...de fapt el va rezolva problema.
Daca vi s-a eliberat certificatul de mostenitor, solicitati unul suplimentar privitor la actiuni. Se elibereaza de acelasi notar, competenta fiind exclusiva.
lilianaG a scris:

am deschis succesiunea in urma tatalui dar am uitat sa mentionam actiunile pe care acesta le avea la o societate unde e majoritar statul...... cum procedam ??


Foarte simplu. Mergeti la notarul unde ati dezbatut succesiunea si prezentati-i acele actiuni in original. Notarul va elibera un certificat suplimentar de mostenitor!
=D>
SUCCES!
Da, e simpla treaba.
Nu trebuie decat sa ajungeti la notar cu actiunile si stie el ce trebuie facut.

avocat Claudiu Lascoschi
Cred ca va referiti la dezbaterea succesiunii, iar nu la deschiderea acesteia! Deschiderea succesiunii se produce la data mortii autorului succesiunii ("de cujus")! Succesibilii au termen de 6 luni de la data mortii autorului succesiunii de a accepta, respinge, ori renunta "in favorem"! Daca este vorba de dezbatere a succesiunii, sunt de acord cu cele opinate de catre colegi! O singura precizare ar mai trebui facuta de catr dvs.! Actiunile sunt in forma materialializata, ori dematerializata? Este necesar si util la notarul public in vederea solicitarii eliberarii unui supliment la certif. de mostenitor! Mai multe detalii sunt necesare pt. a opina in concretum!

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Lamuriti-ma va rog.Daca nu deschid succesiunea in termen de 6 luni nu mai am dreptul la nimic(eu sunt una din fiicele decedatului)Asta cred ca inseamna ... (vezi toată discuția)
Nulitate certificat mostenitor ContSters60093 ContSters60093 Va supun atentiei urmatoarea speta: de pe urma defunctului X raman ca mostenitori - sotia supravietuitoare plus 3 fiice (majore). Procedura ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)