avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum recuperez actiunile dupa decesul tatalui??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum recuperez actiunile dupa decesul tatalui??

am deschis succesiunea in urma tatalui dar am uitat sa mentionam actiunile pe care acesta le avea la o societate unde e majoritar statul...... cum procedam ??
Cel mai recent răspuns: dana_b1702 , utilizator 16:42, 28 August 2009
dana_b1702 a scris:

Daca sunteti mai multi mostenitori trebuie sa va hotarati cine va fi detinatorul acelor actiuni (actiunile nu pot fi decat ale unei singure persoane ) si acest lucru va fi scris in actul suplimentar.

Cine conditioneaza acest fapt? De ce actiunile nu pot fi decat ale unei singure persoane ??? #-o
Si eu sunt in aceeasi situatie si cei de la Depozitarul Central (D.C.) asa mi-au spus. Nu am finalizat inca partea cu actiunile. Eu si sora mea am cedat actiunile mamei (acest lucru este specificat in certificatul de mostenitor) si urmeaza sa mergem la D.C. sa facem transferul de pe numele tatalui pe numele mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Lamuriti-ma va rog.Daca nu deschid succesiunea in termen de 6 luni nu mai am dreptul la nimic(eu sunt una din fiicele decedatului)Asta cred ca inseamna ... (vezi toată discuția)
Nulitate certificat mostenitor ContSters60093 ContSters60093 Va supun atentiei urmatoarea speta: de pe urma defunctului X raman ca mostenitori - sotia supravietuitoare plus 3 fiice (majore). Procedura ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)