avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire indemnizatie pana la 3 ani ptr copil cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire indemnizatie pana la 3 ani ptr copil cu handicap

Buna ziua.As dori sa stiu si eu daca se poate prelungi concediu de crestere al copilului de la 2 la 3 ani si in ce conditii.Baiatul meu s-a nascut cu varus-equin-pozitie gresita a picioarelor,a necesitat pana la vastra de 5 luni ghipsuri si operatie.Acum a implinit un an si a recidivat si necesita iarasi ghipsuri si operatie.Problema esta ca aceasta afectiune poate recidiva pana la vastra de 5 ani si necesita acelasi tip de interventie.Se poate prelungi in aceste conditii concediul si mai apoi dupa varsta de 3 ani sa pot beneficia de statutul de ingrijitor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 12:50, 11 Iulie 2012
Pentru prelungirea CCC de la 2 la 3 ani, copilul trebuie examinat de o comisie de experiza care, in urma constatarii dizabilitatilor ii face incadrare intr-un anumit grad de handicap.In baza certificatului de incadrare in grad de handicap solicitati angajatorului continuarea suspendarii CIM. Cu suspendarea CIM si cu certificatul care atesta dizabilitatile mergeti la AJOFM si prelungiti CCC pana la 3 ani.
In functie de evolutia starii de sanatate a copilului, puteti prelungi suspendarea CIM-ului dvs pe baza unor noi certificate .Oricum va trebui sa va prezentati la comisia de expertiza la fiecare 6 luni/1 ani, pentru un nou certificat care sa ateste incadrarea in grad de handicap.

Art. 51 C.Mun
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere si ingrijire copil cu handicap accentuat HRBP HRBP Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: La compania in care lucrez avem o angajata care a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o angajata care este in concediu crestere copil ... mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua. Am o angajata care este in concediu crestere copil conform art. 51 alin 1 lit a pana la 3 ani. Certificatul de handicap al copilului are o ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc de la 2 la 3 ani elam elam Buna dimineata! O salariata are cim suspendat de duratan 05.10.2013 - 16.06.2015 pentru concediu ingrijire copil pana la implinirea varstei de 2 ani. Astazi ... (vezi toată discuția)