avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptare expresa sau tacita a mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptare expresa sau tacita a mostenirii

Mama a murit in urma cu 1 an . Daca nu am facut la notar un act de acceptare a mostenirii asta inseamna ca nu mai pot mostenii? cum ma afecteaza faptul ca nu am facut un astfel de act, mai ales ca nu ma prea inteleg cu sora mea?mentionez ca tatal este inca in viata.
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 14:58, 11 Iulie 2012
Acceptarea poate fi expresa sau tacita.Expresa-i la notar, tacita, atunci cand intrati in posesia sau stapanirea unor bunuri din mostenire.Daca se invoca ca nu ati acceptat in termen sau vi se neaga acceptarea tacita, trebuie sa o dovediti .Chiar si asa eu tot as merge si acum la un notariat si as da o declaratie de acceptare in care mentionez ca anterior am acceptat si tacit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)
Mostenire az14 az14 Buna seara am o mare rugaminte sa ma lamuriti daca se poate Parintii mei in perioada casatoriei lor au achizitionat un apartament, dar mama mea a ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii oanalumi oanalumi Eu nu locuiesc in imobilul ce va fii supus succesiunii (la succesiune venim atat eu, sora mea cat si tatal meu - mama este cea decedata), locuiesc in ... (vezi toată discuția)