avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calomnia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calomnia

Buna, am fost calomniata in direct la un post tv local de o persoana care nu s-a prezentat, a sunat cu numar ascuns. Intrebare : cum pot sa-mi reabilitez imaginea din moment ce nu am dovada faptei cu nume, sau numar de telefon, o persoana anume ? :((
Nu puteţi face nimic, în opinia mea, întrucât calomnia nu mai este infracţiune, fiind dezincriminată, iar singura soluţie ar fi iniţierea unei acţiuni civile. Pentru acest lucru însă trebuie să ştiţi cine este pârâtul, numele acestuia şi celelalte date fiind necesare în cererea de chemare în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
Calomnie enache ramona enache ramona As dori sa stiu ce solutie legala am in cazul in care ,in mod repetat, o colega de serviciu imi aduce diverse acuzatii de natura personala ,cu conotatii ... (vezi toată discuția)
Efectele dezincriminarii asupra raspunderii civile Meggy2018 Meggy2018 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: ce se intampla cu raspunderea civila in cazul in care cineva este condamnat penal definitiv si dupa pronuntarea hotararii de ... (vezi toată discuția)