avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concedierea colectiva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concedierea colectiva

Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti daca se poate, cu ce articol din codul muncii trebuie sa primesc decizia de concediere colectiva, in urma restructurarii firmei, ca sa pot beneficia de somaj, si de la data primirii lichidarii, si a deciziei, in cat timp trebuie sa primesc drepturile banesti ce imi revin ? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: geyes36 , utilizator 20:16, 11 Iulie 2012
Temeiul de drept al incetarii raportului de munca , in cazul dvs, trebuie sa fie art.65 C.mun.
Va multumesc frumos! la mine pe decizie scrie art.68 din legea 53/2003, si nu stiu daca in acest caz, pot beneficia de somaj.

dar drepturile salariale, in cat timp trebuie sa ni le dea? ca eu am primit lichidarea in data de 09.07.2012
1. - Invocarea numai a art.68 din Codul muncii nu este corecta, acest articol explica ce inseamna concedierea colectiva.
- Concedierea (individuala sau colectiva) se face, in cazul dvs., cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea posturilor).

2. Drepturile salariale trebuie sa le primiti cel tarziu la data la care se fac platile de salarii pentru luna in care ati fost concediat.
conducerea firmei a spus ca salariul de pe luna iunie ni-l plateste in data de 15.07 2012 si diferenta de la 1.07 2012, in data de 15.08.2012 pentru ca asa prevede legea. V-as ruga, in conditiile acestea sa ma sfatuiti cui sa ma adresez. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
geyes36, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva? ContSters128609 ContSters128609 Buna ziua,am si eu o intrebare daca din 32 de angajati 27 sunt trimisi in somaj pentru ca societatea nu are clienti (pana la 1 aprilie-cand redeschide si are ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale si salarii compensatorii andreiszabou andreiszabou Buna ziua. Sunt pus in situatia de a fi dat afara de la locul de munca pentru prima data , si cu anumite probleme.As avea cateva intrebari pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma in timpul procesului leonora leonora Buna ziua si doresc la toata lumea un an nou cat mai linistit si implinit. In data de 06.ian.2010 am prima audiere intr-un proces pentru recuperare drepturii ... (vezi toată discuția)