buna seara!am urmatoarea problema:am intentionat sa construiesc, la mine in comuna,o casa lucru pe care l-am si facut.Am facut proiectul,cererea de urbanism,am obtinut toate avizele solicitatea de primaria locala si consiliul judetean,am primit autorizatia de construire de la primarie,acordul unic al consiliuli judetean.I-am anuntat,legal,de inceperea lucrarilor,pe care aproape le-am finalizat.dupa 6luni de la obtinerea autorizatie,am primit o instiintare de la primarie prin care m-i se aduce la cunostinta ca ,in urma controlului insp. de stat in constr prahova s-a constatat lipsa urmatoarelor:
-lipsa autorizatie mediu ptr fosa septica{pe care nu am construit-o si nici nu intentionez,astept introducerea canalizarii in comuna];
-in planul acoperisului nu este indicat modul de scurgere al apelor pluviale;
-din planurile de situatie lipsesc elemente referitoare la cotele constructiilor proiectate si mentinute pe cele trei dimensiuni,respectiv pe verticala a terenului si modul de curgere al apelor pluviale.
ce trebuie sa fac eu acum,cind constructia este deja ridicata?
Prin instiintarea respectiva ce vi s-a cerut sa faceti? Am inteles ca v-au specificat ce nu ati facut.....insa ce v-au pus in vedere sa faceti?
Ati zis ca i-ati instiintat de inceperea lucrarilor? Pe cine , pe cei de la primarie sau Inspectia de stat in constructii?
Casa a fost construita in regie proprie sau o firma specializata s-a ocupat de constructia ei?
Conform legislatiei in vigoare fiecare stadiu al lucrarii trebuie avizat de catre cei de la inspectia de stat in constructii.
prin acea instiintare mi se cere completarea dosarului in sensul celor constatate ca fiind lipsa.instiintarea inceperii lucrarilor le-am trimis-o atit primariei,cit si inspectoratului de stat.casa a fost construita in regie proprie de catre mine,tatal meu si 2 vecini.nu mi s-a impus de catre primarie sau altcineva s-o construiesc neaparat cu o firma autorizata si nu mi s-a cerut sa cer avizarea fiecarui stadiu al lucrarilor.singurul lucru specificat in autorizatie este ca la cel tirziu la 15 zile de la terminarea lucrarilor sa instiintez insp. de stat ptr constr. ptr convocarea comisiei de receptie si sa am demolate toate constructiile provizorii de pe santier.valabilitatea autorizatiei este de 12 luni cu posibilitatea prelungirii .pot sa va trimit copie dupa autorizatie si acordul unic.mentionez ca ptr obtinerea autorizatiei am asteptat 1 luna jumatate.in acest timp cei de la primarie si consiliul judetean ce au studiat?daca nu au observat aceste lipsuri,inseamna ca sint incompetenti,nu?si acum trebuie sa completez dosarul tot la ei?ce garantii o sa am ca peste alte luni sau ani nu mi se va reclama lipsa altor documente din dosar.daca este greseala lor,ei ar trebuie sa suporte consecintele si sa alerge din nou ptr. completarea dosarului.cind am construit casa nu aveam servici,iar acum da si nu ma pot invoi de n ori ptr completarea acestuia,in conditiile in care la intr. noastra se preconizeaza concedieri.nu stiu daca are vreo importanta,locuiesc in mediul rural unde de curind mi s-a cerut sa platesc impozit ptr. o masina neinscrisa[ptr piese] in circulatie,pe motiv ca este bun si trebuie impozitat.nu este treaba mea,dar n-ar trebui fiecare primarie sa aiba angajat un consilier juridic,care,periodic, sa fie examinat periodic de un superior?
va multumesc ptr acest site minunat,care ne mai lumineaza si pe noi,necunoscatorii de legi.
Aveti perfecta dreptate;... iar daca le spuneti unor functionari ca sunt incompetenti sar ca si arsi, cred ca ii supara adevarul.
In primul rand cred ca ar trebui sa luati legatura cu arhitectul care a realizat proiectul pentru aceea casa si sa vedeti ce se poate face in privinta acelor documente cerute. El stie cel mai bine cum sa va ajute sau ceea ce este de facut , fiind o persoana care se ocupa expres cu asa ceva, avand cunostinta despre toate prevederile legale in vigoare in ceea ce priveste constructia unui imobil.
Si de asemenea , luati legatura si cu cei de la inspectia de stat in constructii. Poate aveti norocul si intalniti un inspector "cu suflet mare " si o sa va lamureasca cum sa rezolvati problema. Zic aceasta, pentru ca eu am avut norocul si cu sfatul unui inspector am reusit sa realizez convocarea comisiei de receptie sa si se incheie procesul verbal de receptie finala a unor lucrari (constructii realizate de o persoana juridica) pentru a putea intabula respectivele constructii.
Cat despre impozit pe o masina neinscrisa in circulatie.....mi se pare o aberatie. De vreme ce nu sunteti proprietarul masinii, cum pot sa ceara impozit? Pentru a se plati impozit pe o masina aceasta trebuie sa fie inscrisa in registrul agricol al respectivei localitati ca si bun mobil, proprietatea unei persoane care locuieste la adresa respectiva. Iar inscrierea se face in baza actului de proprietate, respectiv cartea de identitate a vehiculului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Norme i s c
sarradicati
Am construit un garaj in Ilfov. Pina sa-mi iasă autorizatia, l-am dat gata. Am plătit amenda pt intrare in legalitate si mi s-a eliberat autorizația, pt ca ... (vezi toată discuția)