avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Punerea sub interdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Punerea sub interdictie

Buna ziua.
Sentinta judecatoreasca de punere sub interdictie, dupa ramanerea definitiva este comunicata unitatii sanitare de profil si anume, spitalului de psihiatrie.
Conform art. 145 din Codul familiei, aceasta sentinta se comunica medicului sef al comunei, orasului, mun...etc pentru a fi luat in evidenta, in vederea instituirii unei supravegheri medicale permanente.
Problema: Ce inseamna supraveghere medicala permanenta, in opinia legiuitorului?:">
1. Curatorul il va prezenta pe cel pus sub interdictie, la Spital in vederea internarii acestuia?
2. Este luat in evidenta la nivelul Centrului de Sanatate Mintala (Laborator de Sanatate Mintala) si supravegheat, prin consultatii medicale periodice, cu ajutorul curatorului, care are ca obligatie sa-l aduca periodic?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 21:35, 15 Octombrie 2009
Multumesc roxanel pentru raspuns chiar daca este dezamagitor. Ce vremuri nedrepte! Ce oameni!
Săraca mătusă-mea. I-a luat neamul lui barbată-su terenul ei şi nu se mai poate face nimic!!! Asta este!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare sau modificare titlu de proprietate andreicosminus andreicosminus In situatia in care s-a emis un titlu de proprietate pentru o suprafata mai mica decat cea cu care defunctul s-a inscris in registrul agricol (conform ... (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)
Pot ataca contractul de intretinere? pascal8 pascal8 Buna ziua, Bunicul meu fiind la o varsta foarte inaintata impreuna cu tatal meu, care are probleme de discernamant (alcoolism cronic, epilepsie) au semnat un ... (vezi toată discuția)