avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme asigurare casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme asigurare casco

am o mica mare problema cu casco la omniasig. am gasit masina lovita in parcare cu barile sparte. am mers la casco si am deschis dosar de daune,am ales reparatia in regim propriu si trebuia sa se faca plata in contul meu in termen de 15 zile. bun ,pana aici. acum am asteptat cele 15 zile iar astazi sunt deja 19,ce sa fac? ma tot duc cu vorba ca fac plata..ca e dosarul la nu stiu ce inspector..tra la la la... cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:44, 12 Iulie 2012
Renuntati la vorbe si treceti la fapte(inscrisuri).Notificati cu nr. de inregistrare, incalcarea prevederilor din conditiile contractului de asigurare, in privinta respectarii termenului de despagubire.
cum exact?
Depuneti la asigurator cu nr. de inregistrare, o somatie de plata pentru suma stabilita in dosarul de dauna nr.... din data....,conform prevederilor Art.nr.... din conditiile de asigurare, cuprinse in polita CASCO nr..... , inclusiv penalitatile pentru zilele de intarziere, conform Art.nr..... din acelasi contract-polita de asigurare, pentru autovehiculul...etc....etc.!
Orice formulare trebuie sa cuprinda tot ce doriti si motivatia (prevederile/clauzele contractuale).Daca va depaseste priceperea proprie, evident ca trebuie sa apelati la un specialist!
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
nucu$, utilizator
Formulati mai bine o convocare la conciliere. Gasiti pe internet modele daca nu doriti sa apelati la un avocat. Si formulati si o plangere catre Comisia de Supraveghere a Asigurarii.
Formularul se gaseste dar nu rezolva priceperea privind conducerea procedurii sedintei de conciliere, la care este mult mai dificil decat a scrie o solicitare bazata pe contract.Abia ulterior , in baza raspunsului neconvenabil sau refuzului primit, se poate motiva si plangerea catre CSA ,urmandu-se si procedura privind actionarea pretentiilor in instanta.
CSA ,din pacate, este pe post de Bau-Bau si nu poate decat eventual sa amendeze ("candva")pe asigurator, actiune care nu poate satisface material pe pagubitul reclamant.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco omniasig sss17 sss17 Salutare! Am o polita casco la omniasig din august 2009. in februarie am avut o dauna la masina am facut toate actele pentru a baga masina in service si am ... (vezi toată discuția)
Astra asigurari nu plateste dosar de dauna de mai bine de 60 de zile ng314 ng314 Am polita casco la Astra. Am un dosar depus la ei din data de 18.02.2010. Am contactat inspectorul la o saptamana dupa depunere si mi-a spus ca este complet si ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)