Am lucrat la o firma din 05.12.2011 iar ieri 11.07.2012 am depus demisie la zi incepand cu 11.07.2012, in urma faptului ca patronul m-a agersat verbal,a urlat si m-a umlit moral. Am dat numar demisiei la secretariat ,am facut copie dar patroana a pus-o pe doamna de la personal sa sune si sa ma ameninte ca daca nu fac perioada de preaviz imi inchide CMI disciplinar.
Cfr art 79(2) "Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatultui de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba"
Cfr art 79(3) "Salariatul are dreptul de a nu motIva demisia . As vrea sa stiu daca pot cere ca angajatorul sa-mi trimit restul de bani pe care mi-ii datoreaza la domiciliuin 15.07.2012si 30.07.2012 si evident contravaloare retributiei concediului de odihna de care trebuie sa beneficiez.Multumesc
Articolele citate de dvs se refera doar la actul de in sine, dar dvs trebuie sa stati in preaviz. Doar angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz fara a va fi afectate drepturile salariale. Cred ca va fi foarte dificil pentru dvs, dar cam asta este legea.
1. articolul 79 din codul Muncii nu se mai refera la demisie , ci art.81 ...
2. Se poate demisiona fara preaviz in cazul in care angajatorul încalca obligaţia legala de a asigura respectarea dreptului salariatului la demnitate în munca, în cazul savarşirii de catre angajator a unor fapte precum insulta , calomnia...
3. Plata salariului se face la locul prevazut in c.i.m. .. insa daca partile nu au stabilit, prin acord expres sau tacit, locul unde se va face plata salariului, atunci urmeaza a se aplica dispozitiile Codului civil, plata urmand a se face aşadar la domiciliul (sediul) debitorului, adica al angajatorului.