Buna ziua.
Sunt functionar [public din 2006.
In 2010 am intrat in cic pana in 2012 martie.
Tot in aceasta perioada (martie 2012), am anuntat institutia ca sunt iar insarcinata.
de atunci si pana in mai 2012 am fost la munca.
In mai am intat in concediu medical pana in prezent cand sunt in luna a 6-a si mai am medical pana la sfarsitul luni, avand o sarcina cu probleme nu as vrea sa ma intorc nici la munca dar nici sa intru in comisie pt medical...
Tot cautand pe aici diverse solutii am gasit HG 250/92 art 5
Am sunat azi la servici si am intrebat daca eu pot sa-mi i-au acest concediu de anul trecut iar tipa de la resurse, a inceput sa tipe la telefon ca de unde "ne??" vin astfel de idei ca eu am fost in CIC deci am avut contractul de munca suspendat. Si mi-a inchis.
Nu am inteles nimic si sunt extrem de suparata ca de cand i-am anuntat de sarcina s-au purtat extrem de urat cu mine!
Deci poate cineva sa ma lamureasca ... pot beneficia cf legii de concediu de odihna pe anul trecut daca am fost in CIC?? sau nu?
Concediul de odihna se acorda proportional cu zilele efectiv lucrate; ori, din moment ce anul trecut dvs. nu ati lucrat, fiind in CIC, nu puteti beneficia de concediu de odihna. De ce nu incercati dvs. concediul fara plata, prevazut tot de HG 250/1992 la art. 25?
Ok. dar vreau sa si inteleg de ce?
art 5 zice ca:
"În cazul în care perioadele de concedii medicale si de concedii fara plata prevazute la art. 25 alin. (3), însumate, au fost de 12 luni sau mai mari si s-au întins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihna, acordat în anul reînceperii activitatii, în masura în care nu a fost efectuat în anul în care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevazute la alin. (1).
pai uite daca ai intrat in cic in 2010 si ai luat tot concediul pe 2010 atunci, atunci in 2011 nu ai dreptul al concediu pt ca nu ai lucrat deloc, iar pe 2012 ai dreptul la concediul calculul incepand de la momentul reluarii activitatii si scazand zilele de concediu la care nu aveai dreptul in 2010, pentru ca probabil nu ai intrat in cic la 31.12.2010.
pt ca aveai dreptul la concediul pt 2010 pt cat ai lucrat efectiv. si sa il poti efectua mai tz nu puteai decat in 2011 - anul urmator. anul asta nu poti efectua decat concediul pt 2012, din care se scade dupa caz concediul necuvenit pe 2010.