avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reabilitare de drept in cazul amenzii penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reabilitare de drept in cazul amenzii penale

Exista o condamnare, respectiv amenda penala, din anul 2004. Amenda nu a fost achitata. Condamnarea apare inca in cazierul judiciar. Amenda este aplicata unei persoane fizice.
Reabilitarea de drept ar fi trebuit sa intervina in termen de trei ani de la condamnare, deoarece nu a fost savarsita o alta infractiune de catre cel condamnat, asa cum reiese din continutul art.134, al.1, Cod penal.
Politia solicita dovada platii amenzii sau, daca nu se poate face dovada, reabilitare judecatoreasca.
Art.126 Cod penal arata ca termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de trei ani in acest caz.
Opinia politiei este ca, daca nu a fost achitata amenda, trebuie mai intai achitata, iar de la data platii se socoteste termenul de trei ani pentru a interveni reabilitarea de drept.
Va rog sa imi spuneti care este opinia dvs.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GABRIELA SIMONA , Consilier juridic 15:58, 12 Iulie 2012
Aveti un termen de 3 ani in care se prescrie executarea pedepsei conf.126 alin.1 pct.c,la care se adauga un termen de 3 ani conf. art 135c.p. in care intervine reabilitarea de drept,daca cei de la politie nu opereaza acest lucru in cazier trebuie sa depuneti actiune in instanta in care sa se constate acest lucru.
Multumesc pentru lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar danield11 danield11 In 1996 am fost condamnat la o amenda penala in urma unui dosar penal la regimul circulatiei (conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu ... (vezi toată discuția)
Cind expira o amenda penala ??? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua va rog sa imi spuneti cind expira o amenda penala dupa cit timp expira si ce art din codul penal se aplica ?? va multumesc (vezi toată discuția)