avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier -se refuza acordarea de asigurare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier -se refuza acordarea de asigurare de catre vinovat

Buna ziua, astazi am avut un accident cu un taximetrist care a oprit sa ia o clienta , pe o straduta din spatele blocurilor, am oprit in spatele lui cu vreo 2-3 metrii iar el fara sa se asigure a dat inapoi pana s-a oprit in masina mea si mi-a indoit bara si numarul.Am fost la politie i s-a dat amenda, puncte dar el a refuzat sa-mi dea asigurarea ca sa-mi fac masina!!!!!! Este posibil sa fie normal???Mi-a spus ca n-am decat sa-l dau in judecata.Nu am nici o lege de partea mea??Cam cat ar dura un astfel de proces si ce costuri aproximative implica???
Accidentul s-a produs in Pitesti iar eu nu pot sta fara masina prea mult


Multumesc
daca nu are asigurare RCA, atunci trebuie sa il chemati in judecata personal, in baza pv care stabileste vinovatul.

daca vp ramine definitiv, adica nu va face nimeni contestaie impotriva lui, procesul nu ar trebui sa dureze prea mult insa este necesara evaluarea corecta si completa a daunelor produse masinii dvs. ideal este sa fie facuta de catre un expert dar va comporta costuri. la fel si taxa de timbru aferenta litigiului - se taxeaza la valoarea solicitata instantei.

si nu in ultimul rind, trebuie ca debitorul-pirit sa fie solvabil. daca munceste la negru si sta in casa parintilor sai sau a sotiei nu cred ca veti recupera banii indiferent cit de buna este sentinta judecatoreasca.
Are asigurare RCA numai ca nu a vrut sa mi-o dea.....ce situatie financiara are deja nu mai stiu dar nu vreau sa las totul asa cum vrea el.e un ..... si trebuie sa raspunda in fata legii, ca el poate sunt multi.Deja i-am facut plangere la procuratura, am inteles ca il vor chema si va trebui sa ma inteleg cu el sau il dau in judecata, oricum el va plati onorariul juristului etc....e adevarat??Am auzit ca exista o agentie guvernamentala care se ocupa de proces in numele meu, intocmire de acte etc il da in judecata si isi recupereaza singura apoi costurile dar si daunele mele. e adevarat?Imi puteti da date de contact despre aceasta agentie?Asiguratorul lui nu intervine cu nimic nu il afecteaza??

Multumesc mult, Mari
din pacate nu sunt genul asta de persoana, dar nu vreau sa il las sa scape fara nici o pedeapsa legala.Eu am avut bunavointa si am vrut sa ma inteleg cu el dar nici nu a vrut sa auda, a zis direct sa mergem la politie...ei bine am mers dar nu scapa cu tupeul.

Multumesc, Mari
Am copia dupa asigurarea lui,insa a precizat pe procesul verbal ca refuza despagubirea RCA. Parca vad ca societatea de asigurari o sa ma plimbe pana isi da vinovatul acordul. Deci tot cu judecata....
Din pacate singura solutie este actionarea taximetristului in judecata
Constatarea avariilor trebuie facuta de catre un expert cat se poate de repede, dar nu in cadrul unei expertize extrajudiciare, ci a uneia judiciare, in cadrul unei actiuni de asigurare de dovezi.
Precizez ca expertiza extrajudiciara nu respecta toate etapele de procedura ale unei expertize judiciare. Din aceasta cauza este posibil ca expertiza extrajudiciara sa fie admisa ca proba in proces.

Alte discuții în legătură

Accident circulatie fara victime, refuz recunoastere vinovatie rotarunicolae rotarunicolae La data de 30.05.2015 am avut un accident de circulatie in Bucuresti. Ne-am prezentat la politie si vinovat de producerea accidentului a fost celalalt ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)