avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat cu antecedente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat cu antecedente

buna ziua!
situatia mea este putin cam comlicata :( !!! sa incep:
anul trecut prin iunie impreuna cu un coleg de facultate am fost prinsi intr-un supermarker cand am trecut de casele de marcat fara sa platim unele produse.Bagasem mai multe produse (in valoare de cca.650 lei)intr-un ghiozdan. am fost legitimati de personalul supermarketului , dusi intr-o camera unde ni sau luat produsele pe care intentionam sa l scoatem din supermarket fara sa le platim , dupa care acestia au chemat politia /am fost condusi la sectie/am dat declaratii cum sa intamplat.mentionez k ni sa adus la cunostinta ca avem urmatoarele: furt pe timp de noapte(era seara) , furt in grup.produsele au fost impartite . mie mia revenit o suma de cca 270 lei.inka nu mia venit nimik akasa(citatie).mi sa spus k pot primi amenda administrativa in cel mai bun caz. credeti k la prejudiciul asta am sanse la asa ceva?
Akum urmeaza of-ul.
in urma cu ceva timp impreuna cu inka 2 amici am spart un magazin pe timp de noapte folosind k mijloc de transport masina care nu era proprietatea mea, cauzand un prejudiciu de aprox 10000 lei (care a fost recuperat). si am fost prinsi de politie dupa ce vandusem o parte din marfa.marfa sa recuperat si de la cel caruia ii fusese vanduta.
intrebari: au dreptul sa confiste masina
- la c sa ma astept in viitor -care ar fi cel mai bun caz si care ar fi cel mai rau.
mentionez k sunt student -nu stiu dak ajuta cu cv dar poate poate...
va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:01, 13 Ianuarie 2009
Macar ar trebui sa va consultati cu unul.
De cealalta fapta v-au zis ceva?
Nu ar fi rau sa mergeti cu avocat atunci cand va mai cheama.Oricum este mai bine decat sa mergeti fara avocat ales.
Ar putea sa-si faca o idee in plus despre anumite aspecte legate de dosar.
Daca intentionati sa va angajati avocat pentru judecata ar fi bine sa aveti in vedere un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Subscriu colegilor si va sfatuiesc sa nu mai declarati nimic anchetatorilor fara a angaja un avocat.In speta consider impetuos necesara asistenta avocatului.
despre primul caz ni spus k vom primi o citatie acasa prin care ne vor anunta cand si unde sa ne prezentam pentru a fi audiati de un procuror(asa ne-a spus politia) si ca avem sanse la o amenda (penala sau administrativa - nu stiu exact care este diferenta ). dak primesc o amenda administrativa se tine cont de ea in cel de-al doilea caz? si dak primesc pedeaspsa cu suspendare la primul caz asta inseamna k la cel deal doilea nu se mai poate sa mi s dea cu suspendare nu? adik voi fi pedepsit cu inkisoarea ? :(
Sunt fapte concurente.
Daca primiti amenda pt prima fapta e bine.
Dar mai ramane o fapta.Nu trebuie sa fie vorba de mai multe fapte pt a se aplica inschisoarea.
Trebuie cunoscute amanuntele concrete ale cauzei.Sunt avocati care in momentul in care vad cum sta treaba pot da un verdict.E greu de dat verdict fara sa cunoasti toate elemente pt ca un mic element poate schimba situatia.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat 5k1p 5k1p Sunt cercetat pentru complicitate la furt calificat conform articolului 26 raportat la art. 208 al. 1 si 4, art 209 alin 1 lit a, e , g, si i din codul penal ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)