avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal/postnatal in perioada contractului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal/postnatal in perioada contractului de munca determinat

Buna ziua,

As vrea sa va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am un contract de munca pe perioada determinata respectiv pana la data de 17 iulie 2012.

Din data de 15.05 sunt in concediu prenatal (respectiv 126 de zile), iar in data de 06.07 am nascut.
Cum se va face plata continua a celor 126 de zile? Unde se depun concediile medicale si care este procedura mai exacta in aceasta situatie?
Legal ar trebui sa intru in concediu de maternitate incepand cu 16 septembrie, dar pana atunci nu stiu cum sa procedez pentru a beneficia de plata integrala a celor 126 de zile.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:16, 12 Iulie 2012
1. Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este cel in carte va aflati dvs. acum.

2. In septembrie poate vreti sa intrati in concediu crestere copil (CCC) pana la 1 an sau 2 ani.

3. Dupa incetarea de drept a CIM (17.07.2012) certificatele medicale pentru concediul de maternitate le depuneti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati, dupa care veti intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediu pre, post natal si indemnizatie maternitate doctorand cu frecventa si plata cu ora OanaSorina OanaSorina Sunt incadrata ca si student-doctorand cu frecventa cu bursa din data de 17 octombrie 2011. In tot acest timp am beneficiat in fiecare an si de contract de ... (vezi toată discuția)