avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se plateste taxa de timbru la doua dosare conexate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se plateste taxa de timbru la doua dosare conexate

Buna ziua,
Am doua dosare cu obiectul cauzei pretentii cu aceleasi cereri.
In primul dosar am avut un singur parat iar in al doilea dosar am mai adaugat unul
Avocatul partii adverse a cerut conexarea dosarelor. Instanta a acceptat cererea si a conexat dosarul mai nou la cel mai vechi.
Pentru primul dosar am apucat sa platesc taxa judiciara de timbru deoarece in aceasta cauza am avut deja infatisari.
Pentru al doilea dosar am facut cerere de ajutor judiciar, care evident a fost refuzata.
Doresc sa va intreb daca in conditiile conexarii mai am de platit si taxa judiciara de timbru pentru al doilea dosar, in conditiile in care se judeca impreuna.

Vis-a-vis de capetele de cerere am cerut:
1. Plata sumei xxx ron compusa din suma factura neachitata si penalitati pentru care am platit taxa de timbru judiciar
2. Dreptul de propietate asupra lucrarilor executate pentru care nu am platit inca taxa judiciara de timbru deoarece nu am inteles cum se calculeaza.
3. Dreptul de retentie asupra imobilului pentru care am achitat 8 ron
Cu acestea precizari am scos un certificat de grefa si am reusit inscrierea in cartea funciara a proceselor.

Intrebarea a doua se refera la cum se calculeaza taxa pentru "Dreptul de propietate asupra lucrarilor executate" si daca trebuie platita o data, sau de doua ori, dosarele fiind conexate deja.
Eu pana acum nu am inteles si am termen in Septembrie 2012 si am obosit sa tot primesc termene pentru diverse, numai pentru cauza principala nu.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:01, 13 Iulie 2012
taxa de timbru nu se achita in functie de nr de dosare ci in functie de capetele de cerere.
in consecinta, daca in urma conecarii rezulta mai multe capete de cerere diferite, atunci calculati taxa ptr fiecare dintre acestea.
daca exista capete de cerere identice in cele 2 dosare (dinaintea conexarii) taxa de timbru se achita doar o singura data deoarece in urma conexarii va rezulta doar un singur capat de cerere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

va rog urgent un raspuns taxa timbru judiciar CTL CTL Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie, am deschis un proces pentru succesiune ,la deschiderea procesului am trecut ca valoare a imobilului de 20.000 ... (vezi toată discuția)
Admitere de cerere instanta teodu teodu Am deschis un proces in anul 2011. In cererea initiala am cerut obligatia de a face, evacuare si daune. Judecatorul m-a obligat sa timbrez doar suma de 20 lei ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa timbru ContSters368564 ContSters368564 As vrea sa stiu daca as mai putea beneficia de scutirea taxei de timbru in conditiile in care tot in acest proces de partaj, in luna iunie 2012, am beneficiat ... (vezi toată discuția)