avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... admitere de cerere instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

admitere de cerere instanta

Am deschis un proces in anul 2011. In cererea initiala am cerut obligatia de a face, evacuare si daune. Judecatorul m-a obligat sa timbrez doar suma de 20 lei cred 10 lei pentru obligatia de a face si 10 lei pentru evacuare.
Ulterior am primit ajutorul unui avocat care a si intrat in proces de partea mea, acesta suplimentand cererea propiu-zisa cu inca doua capete si anume revendicare respectiv daune pentru lipsa de folosinta. Avocatul partilor adverse a fost de acord cu suplimentarea cererii iar dl. Judecator m-a obligat la achitarea unei sume ce reprezinta un procent din valoarea spatiilor din imobil pe care le revendic, eu achitand aceasta taxa asa cum am facut cu precedentele doua. Intrebarea mea este daca dl. Judecator a admis toate cele cinci capete de cerere atat primele trei cat si ultimile doua adaugate de avocatul meu si daca eu pot cere prin avocat Instantei o incheiere de principiu sau in principiu de admitere a capetelor de cerere formulate in chemarea in judecata a partii adverse. Aceasta incheiere de principiu mi-a fost ceruta de un Notar in vederea suplimentarii unui Certificat de mostenitor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:11, 8 Septembrie 2012
puteti cere asta de la registratura
”o incheiere de principiu sau in principiu de admitere a capetelor de cerere formulate”
Încheierea de ședință a zilei de admitere a capetelor de cerere formulate în chemarea în judecată a părții adverse, o puteți solicita personal sau prin avocat, depunând o cerere la serviciul registratură al instanței+taxă timbru (de la Adm. Fiscală Locală) + un timbru judiciar

Nu exista "o incheiere de principiu sau o incheiere de admitere in principiu" in materia aratata de dvs.

Ceea ce doriti dvs este sentinta in cauza, in altceva nu este cuprinsa decizia instantei. Sentinta o puteti legaliza la registratura instantei.

Daca doar doriti sa faceti dovada existentei pe rol a dosarului si a obiectului acestuia, atunci va trebuie un certificat de grefa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune lipsa de folosinta teodu teodu Daca Instanta a dispus timbrarea pentru revendicare si lipsa de folosinta pe ultimii 3 ani, inseamna ca Instanta a admis aceste doua capete de cerere? ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "admite in parte" ? prettydaniola prettydaniola Am avut un proces de calomnie, eu fiind reclamanta. In cererea de chemare in judecata am cerut: 1) plata daune morale in valoare de 10.000 lei; 2) plata ... (vezi toată discuția)
Apel-divort nasti23 nasti23 Va rog sa ma lamuriti cu privire la cateva aspecte ale unui apel intr-un proces de divort. Comunicare hotararii primei instante poarta stampila postei datata ... (vezi toată discuția)