avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune lipsa de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune lipsa de folosinta

Daca Instanta a dispus timbrarea pentru revendicare si lipsa de folosinta pe ultimii 3 ani, inseamna ca Instanta a admis aceste doua capete de cerere?
Totodata as dori sa stiu de ce nu a cerut si timbrarea pentru capatul de cerere prin care doresc si cheltuieli de judecata din partea partii adverse constand in onorarilul avocatului meu ? Acest fel de cerere nu se admite sau nu este timbrat?
Va multumesc pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 17:04, 2 Septembrie 2012
1.orice actiune in justitie se timbreaza in deschidere (ca la poker). Daca aveti 2 capete de cerere, achitati taxa de timbru pentru fiecare dintre ele....daca aveti 3 capete de cerere, achitati pentru 3. Si tot asa
2.in ceea ce priveste cheltuielile de judecata - acestea se stabilesc la finalul procesului, in sarcina celui care a pierdut. Astfel incat nu se poate stabili taxa de timbru pentru onorariul de avocat (intrucat este o cheltuiala accesorie procesului propriu-zis)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru anelia88 anelia88 buna ziua, am angajat un avocat pentru a intenta un proces de stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara.Avocatul mi-a spus sa ma duc eu sa platesc ... (vezi toată discuția)
Taxa recurs mai multe capete de cerere eugen82 eugen82 Am declarat recurs (vechiul cod procedura) intr-o actiune cu mai multe capete de cerere. Nu am contestat prin motivele de recurs decat solutia din apel cu ... (vezi toată discuția)