buna seara dragilor. as mai avea o intrebare si v-as fi profund recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns.parintii au facut cadastru la casa si pamant pentru a face act de vanzare fratelui meu. cand au facut cadastrul au pus sa semneze vecinii din dreapta casei lor . vecinii din stanga suntem noi dar fiindca ei au facut asta pe furis de noi nu ne-au cerut sa semnam si noi ci au mers la urmatorii dupa noi sa semneze.ce ziceti dumneavoastra nu a fost ilegal facut actul? as avea vreo sansa sa demonstrez asta? va rog din suflet sa-mi raspundeti . eu nu cunosc legea si sunt disperata sa-mi recuperez macar curtea din spate a casei mele nu mai zic de dreptul meu la casa parinteasca. va multumesc mult
1-Cadastrul nu il face proprietarul,ci reprezentantul OCPI
2-Legea care guverneaza Oficiul pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara este Legea nr 7/1996 republicata
In situatia in care vecinii au intabulat o parte din imobilul Dv. va puteti adresa instantei de judecata pentru anularea acestei operatiuni. Daca sunt probleme in legatura cu delimitarea hotarului intre proprietati puteti solicita si granituirea proprietatii.Expertiza topometrica poate aduce lumina in cauza.