avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru ilegal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru ilegal?

buna seara dragilor. as mai avea o intrebare si v-as fi profund recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns.parintii au facut cadastru la casa si pamant pentru a face act de vanzare fratelui meu. cand au facut cadastrul au pus sa semneze vecinii din dreapta casei lor . vecinii din stanga suntem noi dar fiindca ei au facut asta pe furis de noi nu ne-au cerut sa semnam si noi ci au mers la urmatorii dupa noi sa semneze.ce ziceti dumneavoastra nu a fost ilegal facut actul? as avea vreo sansa sa demonstrez asta? va rog din suflet sa-mi raspundeti . eu nu cunosc legea si sunt disperata sa-mi recuperez macar curtea din spate a casei mele nu mai zic de dreptul meu la casa parinteasca. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ofemeienecajita , utilizator 12:09, 14 Iulie 2012
1-Cadastrul nu il face proprietarul,ci reprezentantul OCPI
2-Legea care guverneaza Oficiul pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara este Legea nr 7/1996 republicata

[ link extern ] /
In situatia in care vecinii au intabulat o parte din imobilul Dv. va puteti adresa instantei de judecata pentru anularea acestei operatiuni. Daca sunt probleme in legatura cu delimitarea hotarului intre proprietati puteti solicita si granituirea proprietatii.Expertiza topometrica poate aduce lumina in cauza.
va multumesc frumos ca v-ati oprit si la intrebarea mea si mi-ati raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)
Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea sch sch O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in ... (vezi toată discuția)