avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin consulat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin consulat

Buna seara! Am si eu o intrebare pentru un avocat...
In cazul in care eu si sotul meu ne-am casatorit anul trecut in august la Consulatul Romaniei la Castellon ( Spania) si acum dorim sa divortam de comun acord, tot acolo... care ar fi exact procedurile? specific ca avem amandoi resedinta acolo, fiind si singurul domiciliu comun pe care l-am avut...
Va multumesc anticipat pentru raspuns! Noapte buna...
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:33, 13 Iulie 2012
Misiunile diplomatice si oficiile consulare nu au competenta in materie de divort.
Puteti divorta in fata autoritatilor spaniole, iar apoi sa solicitati la primaria sectorului 1 Bucuresti inscrierea mentiunii de divort in actele de stare civila: [ link extern ] /
Ok, multumesc de raspuns! Dar in cazul in care eu sunt in tara, la domiciuliul de pe buletin, sotul meu e in Spania si nu ar avea de gand sa vina pentru divort in Romania... ce se poate face?
Angajati va un avocat. Veti divorta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria incheiata in italia paoet fi desfacuta in romania? elsae elsae Buna ziua, M-am casatorit cu sotul meu acum 5 ani in Italia. Amandoi suntem cetateni romani. Avem o fetita de 4 ani nascuta in Italia. Vrem sa divortam in ... (vezi toată discuția)
Transcrierea actului de separare in romania smile_506 smile_506 Conform legii UE daca sotul si sotia au decis sa divorteze, actul de divort trebuie facuta in locul in care au locuit impreuna. Au avut domiciliul de cel ... (vezi toată discuția)
"certificat" de "stare civila" Ana101010 Ana101010 Buna seara. INAINTE DE TOATE, NU FAC REFERIRE LA ADEVERINTA DE \"CELIBAT\". Ma voi casatori in Spania si am nevoie de un asa-zis \"certificat de stare ... (vezi toată discuția)