avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

esti un muncitor model al unei institutii ! patronul vine si iti transmite ca trebuie sa demisionezi! motivul? niciunul ! cum trebuie sa reactionez ! ce drepturi am ?
Cel mai recent răspuns: mar... , utilizator 15:41, 10 Ianuarie 2009
poate sa ma retrogradeze pe un post inferior calificarii mele si cu o salarizare mai mica ???? ca represalii??
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
Prin urmare, ca sa va retrogradeze trebuie mai intai sa efectueze cercetarea prealabila disciplinara, in caz contrar decizia de sanctionare este lovita de nulitate absoluta.
buna ziua! angajata din 24 octombrie 2008 prin legea 76/2002 doresc sa imi dau demisia. Cum se va inkide cartea de munk(cu ce litera)? In cazul in care luna aceasta voi primi prima de incadrare va trebui sa o returnez ajofm-ului? Mai primesc indemnizatia de somaj dupa demisie? Ce alte obligatii mai am si ce mai implica aceasta hotarare? Multumesc
In aczul in care va dati demisie , incetarea c.i.m. va avea loc in baza art.79 alin.1 C.mun. - demisie cu preaviz sau in baza art.79 alin.7 C.mun. -in acest caz, angajatorul poate renunta total sau partial la preaviz.
Incetarea c.i.m. prin demisie nu va da dreptul de a beneficia de indemnizatia de somaj, ca sa beneficiati de aceasta indemnizatie ar trebui ca incetarea c.i.m. sa se faca pentru motive neimputabile salariatului.
Buna,
In cazul nefericit, in care am cedat presiunii pe moment si mi-am dat demisia, se mai poate reveni asupra acestei decizii, conform legii? Daca da, cum trebuie procedat?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva mascata in demisie acordul partilor diadora_74 diadora_74 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire in ceea ce priveste \\\\\\"concedierea colectiva\\\\\\" care este mascata in \\\\\\"demisia cu acordul partilor\\\\\\". ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj in cazul demisiei? Catalina Dodenciu Catalina Dodenciu Buna ziua.Eu am demisionat de curand deoarece in perioada in care am lucrat(4 luni) nu am primit decat un salariu.mi am dat demisia fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Demisie art 55.lit.b bflorinrom bflorinrom Buna ziua.Vreau sa stiu daca in baza articolului 55 lit b se poate beneficia de ajutorul de somaj.Daca nu...in baza carui articol ?Ca sa stiu daca se mai ... (vezi toată discuția)