avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... poprire cont bancar -persoana juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

poprire cont bancar -persoana juridica

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema:
persoanele juridice trebuie sa plateasca obligatiile la stat pentru luna martie pana la data de 25.04.2012.
In cazul in care nu se plateste cel tirziu in data de 25.04.2012, care este termenul in care finantele genereaza poprire catre banca pentru ai bloca contul, adica in 30 zile de la 25.04, in 15 zile.......
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 00:38, 15 Iulie 2012
Obligatiile trebuie indeplinite pana la data stabilita, aceasta este regula generala. Dupa aceasta data (in exemplul dat de dumneavoastra in data de 26.04) se emite somatie de plata, in acest fel contribuabilul fiind somat ca in termen de 15 zile de la data comunicarii somatiei sa isi indeplineasca obligatia scadenta (art. 145 Cod procedura fiscala). Dupa acest termen de 15 zile organul fiscal poate proceda la instituirea masurilor de executare silita, printre care este si poprirea conturilor societatii. Mai mult de atat, pe langa debitul datorat, contribuabilul va plati si dobanzi, penalitati, pentru fiecare zi de intarziere (art. 120 Cod procedura fiscala).
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
in 15 zile de la data somatiei, sau de la data la care a fost primita?
15 zile de la data comunicarii (data stampilei postei sau data inmanarii daca s-a facut in acest fel).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata tva costicul costicul Pe 20 decembrie 2013 am platit 6000 lei tva. Mai am de plata 2000. Pana cand pot intarzia cu plata ? Ce mi se poate intampla.Care este termenull limita? (vezi toată discuția)
Valabilitate titlu executoriu fiscal feriha feriha cat este valabil un titlu executoriu emis pentru recuperarea impozitelor si taxelor locale? in ce termen de la emiterea lui trebuyie instituita porirea? (vezi toată discuția)
Penalitati neplata tva gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)