Am lucrat la o firma ca sofer profesionist pe TIR curse RO-TR pina la data de 12.07.2012(incepind cu 04.04.2012).Pe aceasta perioada firma nu mi-a acordat deloc salariul stabilit prevalindu-se de faptul ca are seduil social la ARAD si deconturile erau trimise prin curierat dupa fiecare cursa incheiata in RO iar la telefon imi spunea ca o sa se uite pe deconturi dar ca nu are timp.Itre timp intervenea o noua cursa de efectuat si tot asa pina cind mi-am dat demisia.Ce pot face ca sa recuperez banii?Daca nu e alta cale decit prin judecatorie ma lipsesc.
1. Asta asteapta si angajatorul de la dvs. sa va lipsiti de bani.
2. Faceti mai intai o sesizare la ITM si veti primi un raspuns in scris cu cele constatate si masurile luate in urma verificarii.
3. - Apoi dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul si cereti si cheltuieli de judecata.
- Fiind litigiu de munca sunteti scutit de taxele de timbru.
- Raspunsul de la ITM va poate ajuta in instanta.
Alta cale mai sigura decat actiunea in instanta nu exista .. sesizarea ITM-ului va avea ca rezultat posibil constatarea neplatii drepturilor salariale, dar nu si obligarea la plata acestora.