avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua,

In situatia in care primesc o donatie de la mama mea dar locuinta se afla in alt judet pot face actele la notar in Bucuresti sau in judetul unde se afla proprietatea?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
De asemenea am o intrebare : ce inseamna scutita de raport?
Cel mai recent răspuns: ContSters246530 , utilizator 19:50, 13 Iulie 2012
Puteti face donatia unde doriti la orice notar din Tara, pentru un asemenea act notarul are competenta teritoriala generala, adica pe tot cuprinsul tarii. Va puteti adresa oricarui notar de oriunde si sa autentificati actul la biroul notarial respectiv.
Scutita de raport inseamna ca la dezbaterea succesiunii mamei dvs, Bunul donat nu se va aduce in natura sau echivalent la calculul masei succesorale daca mai aveti alti frati sau exista si sot supravietuitor. Totusi daca aceasta donatie incalca rezerva succesorala se va proceda la reductiunea ei pentru a reintregi rezerva, insa in echivalent si nu in natura.
Va multumesc frumos pentru raspunsul Dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!dacă în contractul de donatie este precizat doar ... DeeRox DeeRox Bună ziua!Dacă în contractul de donatie este precizat doar -ART 1088 cod civil ,privind intinderea masei sucesorale a mostenitorilor)înseamnă că donatia ... (vezi toată discuția)
Donatie Miculescu Sorin Miculescu Sorin Parintii mei (tata vitreg) mi-au donat apertamentul cu dreptul de uzufruct viager fara instrainare sau grevare,sarcini mentionate in CF pe numele lor.Mentionez ... (vezi toată discuția)