avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Buna seara. Vreau sa va adresez o intrebare la o problema cu care ma confrunt. Acum cativa ani am fost desemnat de catre un asociat unic ca adminstrator. Lucrurile nu au mers bine intre noi, ne-am certat, eu am plecat, urmand ca ea sa ma scoata din acte si sa nu mai apar ca adminstrator. Acest lucru nu s-a intamplat, firma nu mai exista, acte nici atat, ea nu este de gasit. Prima data mi-au trimis de la fisc ca sunt datorii de achitat de vrea 300 mil vechi. Am fost acolo, am spus ca nu mai stiu nimic de firma respectiva si au spus ca vor incerca sa o caute pe ea. Acum primesc de la serviciul de investigare a fraudelor sa ma prezint la ei. Mi s-a facut dosar penal. Ce este de facut?Va rog dati-mi un sfat. Va multumesc.
da, stiu, am gresit..dar casa daca o las sotiei tot se pune sechestru?
mai e pana atunci. sfatul meu e sa angajati un avocat si sa vedeti unde merge treaba. inca nu e de panica
deschideti procedura de insolventa apelati la un avocat si el va face demersurile, nu intrati in panica probabil ca respectiva a facut ceva sau ei nu au dat de dvs. in calitate de administrator raspundeti de ce ati facut DVS. nu altii.
Poti sa faci vanzare catre sotie, dar instanta poate anula acel contract in caz ca se dovedeste ca a fost facut pentru a pacali creditorii. In CFP mai scrie:
În cazul debitorului declarat insolvabil
Pentru obligaţiile de plată restante ale debitorului declarat insolvabil, răspund solidar cu acesta:
- persoanele fizice sau juridice care, anterior datei declarării insolvabilităţii, cu rea-credinţă, au dobândit în orice mod active de la debitorii care şi-au provocat astfel insolvabilitatea;
Daca ai datorii la fisc inseamna ca au fost depuse declaratii de catre societate. Stiu ca sansele sunt foarte mici sa obtineti duplicate dar daca ati reusi sa obtineti asa ceva ati putea demonstra ca nu le-ati semnat. O alta modalitate ar fi sa obtineti de la administratia financiara datele din declaratia 394. Acolo veti putea vedea clientii si furnizorii si deja aveti un punct de plecare. II contactati si verificati documentele: datele delegatului, persoana care a emis facturile, semnaturile etc. In plus puteti obtine de la partenerii firmei declaratii ca nu au intrat in contact cu dumneavoastra personal si ca delegatul firmei cu care au intrat in contact este alta persoana.

Daca eu as fi in locul dumneavoastra de aici as porni: de la declaratia 394. Fiind vorba de o actiune oficiala cred ca veti obtine datele.

Daca altcineva a emis documente folosindu-se de numele dumneavoastra ar trebui sa nu aveti probleme. Eu nu sunt avocat asa ca nu imi dau seama de implicatiile juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate ciprian07 ciprian07 Buna ziua. Vreau sa va adresez o intrebare la o problema cu care ma confrunt. Acum cativa ani am fost desemnat de catre un asociat unic ca adminstrator. ... (vezi toată discuția)
despre prescriptie insolvabil insolvabil lucrey la o primaroie la impozite si taxe. cum procedey daca am o societate cu debite prescrise la data respectiva ( 01.01.2004 )nu s-au adunat documentele ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia tatianahalit tatianahalit istoric problema: -in toamna 2008 a fost cercetata pentru o mare delapidare fosta administratora a unei Asociatiei de Proprietari din Tulcea,procesele sunt in ... (vezi toată discuția)