Vreau sa verific calculul facut de firma si am nevoie de un model. Am citit art.10 din OUG 158.2005.
Ce am inteles eu: iau in cosiderare ultimele 6 luni inainte de prima zi din concediu(in cazul meu concediu a inceput in 01.01.2007), adica lunile: iulie-dec. 2006.
In 3 din cele 6 luni brutul realizat este mai mare decat salariul de incadrare deoarece am avut ore suplimentare.
In cate 2 din cele 6 luni am avut si zile de CM , respectiv CO.
1.Care brut se ia in considerare? eu cred ca cel realizat, pt ca impozitul se aplica lui
2.Conteaza ca am avut zile de CO/CM sau nu?
Calculez media aritmetica a celor 6 salarii brute(brut realizat). Rezultatul obtinut in cazul meu este=1.845 lei
Ce fac mai departe pentru a afla cat este indemnizatia de maternitate? Pana aici calculul este corect?
mersi Cristina..........am inteles, deci nu prea am cum sa scap de primul angajator, tb sa ma duc cu adevereinta pt. a-mi fi completata cu venitul net pe 3 luni desi eu cred ca se poate calcula venitul din CM (e un salariu minim pe economie si se face calculul.............ce-o fi asa greu sa faca............si apropos firma e in procedura de insolventa, poatre intre si in lichidare si atunci, adeverinta?) iar la pfa ce adev. imi trebuie???? nu e suficient sa duc declaratia de venit pe 2008 si decizia de impunere pe care o sa mi-o dea cei la finante? ( eu am avut concomitent calitatea de salariat si pf............doar cand am venit la al 2 lea job am inchis pf............) si cei de la primarie cum imi fac calculul la pf............ca lunar nu au cum......eu spre ex. am avut venituri de 4000 lei minus cheltuieli 500 lei ramane un profit/venit net de 3500 care se impoziteaza cu 16% (profit ce reyulta pe anul 2008 , pana am inchis pf.............deci sunt incluse si lunile de ianuarie, februarie........care nu imi intra in cele 12 anterioare datei nasterii......)........deci o sa calculeze suma de 3500 plus venitul net de la 1 angaj. plus venitul de al 2 lea.............le aduna apoi imparte la 12 si aplica 85%..............eu asa vad lucrurile............dar nu stiu cum calcul. venitul de la pf............
abia astept sa ma lamuresti cum e cu pf...................ca tb sa ma duc sa declar venitul pe 2008...........iar daca il declar mai mare, adik cheltuilei mai mici, ma avantajeaza, daca declar cheltuieli mari atunci scade profitul si ma dezavantajeaza la 85%:)
Intra pe dgmsscj.ro (este directia de munca Cluj). Este site pt fiecare judet. Apoi intra in Anunturi . Vei gasi detalii privind recalcularea indemnizatiei: model cerere, model adeverinta si detalii lagate de veniturile suplimentare(PFA, venituri din agricultura etc.)
N-ai ce face. Trebuie sa iei legatura cu vechiul angajator.
Eu cred ca se va calcula asa( in cazul nostru): (MV job1+MV job2+venituri nete suplimentare):12 si apoi 85%.
MV=media veniturilor nete
Intra pe site, descarca-ti adeverinta si incepi sa umbli.
Mai vorbim.
Pa,pa.