avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Martori contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Martori contract vanzare cumparare

Buna ziua,
Va rog spuneti-mi cat este de imporetanta prezenta unui martor la semnararea contractului notarial de vanzare-cumparare (doresc cumpararea unui imobil).
Este acesta un lucru util(practica buna) sau sunt suficiente semnaturile vanzatorului si ale cumparatorului, in prezenta notarului?

Multumesc.
Pentru o tranzactie fara particularitati sau clauze deosebite, sunt suficiente prezenta vanzatorului si cumparatorului si, desigur, semnaturile lor pe contract.
O tranzactie unde exista mai multi vanzatori(3), coproprietari pe cote parti, si 1 singur cumparator este socotita o tranz. cu particularitati?
Astept un raspuns cat mai urgent, daca este posibil.
Notarul nu cere martori!!!!!:P
Nu. Este suficient sa semneze vanzatorii si cumparatorul.
Daca dreptul de proprietate se prezinta fractionat, este clar ca pentru instrainarea intregului drept trebuie sa isi dea acordul toti titularii cotelor respective.Nu inteleg la ce va referiti cand va referiti la " tranzactie cu particularitati". Orice tranzactie are individualitate proprie data de parti, de natura tranzactiei, de intinderea drepturilor si de clauzele convenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare cumpărare apartament. vreau sa cumpăr un apartament iar in contractul de v/c notarul ... olij olij Vreau sa cumpăr un apartament iar in contractul de v/c notarul a trecut - fără sa ma întrebe si fără sa mi atragă atenția asupra acestui aspect - o ... (vezi toată discuția)